- Vi skal være lune, men samtidig utfordre og vi skal geleide publikum gjennom gallaen med til dels ustø hånd, turbotøyser Thomas Seltzer. Sammen med Marie Komissar leder han Ut-Awards 2010.

28. januar braker det løs i Studentersamfundet igjen, og denne gangen er det altså Thomas Seltzer og Marie Komissar som får æren av å lede prisutdelingsfesten. Mens Komissar er godt bevandret i Trøndersk kulturliv, både gjennom DJ-jobbing og som musikkprodusent i NRK P3, pendler Seltzer mellom kultureliten i hovedstaden og trivelige Trøndelag. Han er godt i gang med å tilnærme seg det trønderske kulturlivet.

– Konserten med Kvelertak på Samfundet i oktober var den heftigste kulturopplevelsen min i år, sier Thomas. Grunnen til at han er deltidstrønder heter Cecilie Caroline Waade (26). Hun er psykologistudent på NTNU, modell og ikke minst fosning og samboer med Seltzer.

Marie Komissar trekker fram Pstereofestivalen som sin største kulturopplevelse i år.

– Pstereo er et høydepunkt i sommerTrondheim. Festivalens form og plassering er genial. Jeg elsker den, sier hun.

Marie har tidligere deltatt på Ut-Awards i 2007. Da delte hun ut prisen for beste utested. Nå storgleder hun seg til utfordringen med å lede årets show.

Stuntdreamteam

I tillegg til programlederparet Thomas og Marie, er det for første gang hyret inn stuntreportere til arrangementet. Rachel Nordtømme og Tina Wulf Eikeland tar steget over fra Timeout i TV-Adressa til å rapportere fra bakrommet på prisutdelingen.

– Stuntreporterne skal være backstage og lodde stemningen. Vi vil være mer aktive mot de forventningsfulle nominerte, og det blir stuntreporternes oppgave. Deres innslag skal bidra til en utvidelse av scenerommet, sier prosjektleder Stian Wallum.

Han mener Tina og Rachel vil være perfekte i rollen.

– De har markert seg gjennom web-TV og jeg tror de vil være et skikkelig dreamteam i denne sammenhengen. De kan peise på uten hemninger, sier Wallum.

Mens Thomas og Marie har høy kulturell kompetanse, har Tina og Rachel sportslige bakgrunn. Tanken er at de skal komme inn fra sidelinja og med spontane spørsmål og kommentarer.

– Jeg var på konsert med Spice girls da jeg var 9 år, men ellers er det tynt i rekken av kulturopplevelser. Jeg er beklagelig lite kulturell, innrømmer Tina.

– Hun skal få kræsjkurs i hvem som er hvem i kultur-Trondheim, kommenterer Wallum.

– Men jeg har en favoritt til kategorien Årets RBKer – det er Roar Strand, sier Tina bestemt. – Og dersom Roar Strand blir Årets trønder satser jeg på at Markus Henriksen går til topps som årets RBKer, tilføyer hun.

25 kategorier

Nyttårsaften presenteres alle de nominerte til Ut-Awards i KulturAdressa. Det er til sammen 25 kategorier og det skal være tre nominerte i hver kategori. Kulturredaksjonen nominerer, men deretter er det leserne som stemmer fram en vinner. Stemmene avgis på nettet eller på sms.

– Det har vært mye heftig diskusjon i redaksjonen rundt hvilke tre som skal nomineres i hver kategori. Det er hard konkurranse og vi vil sørge for at alle de nominerte er verdige vinnere. I fjor kom det inn 6 000 stemmer og vi satser på enda flere i år, sier Wallum.

Selv om programlederne i utgangspunktet ikke har noen innvirkning på hvem som vinner hva, går ikke Thomas Seltzer av banen for å la seg bestikke av de som føler for det.

– Jeg har tenkt å bruke tida fram til Ut-Awards til å la meg bestikke av byens utesteder. Jeg har allerede tilbrakt en helaften på Frakken og dagen etterpå våknet jeg opp med blod på hendene og blankt minne, sier Seltzer. Han er nå klar for nye sjelsettende opplevelser i Trondheim, og for å gjøre Ut-Awards 2010 til en uforglemmelig kveld for publikum.

¿

Om programlederne:

Thomas Seltzer (41)

Har siden 2009 ledet diskusjonsprogrammet Trygdekontoret på NRK.

Bassist i Turboneger. Spiller også trommer og gitar.

Kjent under artistnavnet Happy-Tom.

Opprinnelig fra USA, men markert Oslo-gutt. Like fullt pendler han til Trondheim annenhver helg på grunn av samboer Caroline Waade.

Marie Kommisar (27)

Trondheimsjente og musikkprodusent i NRK P3

Har vært sentral i utelivsbransjen i byen i en årrekke. Også kjent som dj marie curie.

Har i høst vikariert i P3morgen.

Om stuntreporterne:

Rachel Nordtømme (21)

Friidrettsutøver fra Steinkjer.

Samboer med Petter Northug.

Studerer Idrett og samfunn på NTNU.

Populær blogger.

Har i høst gjort seg bemerket som leder av programmet Timeout på Adressa-TV sammen med Tina Wulf Eikeland.

Tina Wulf Eikeland (22)

Fotballspiller fra Molde. Spiller for Trondheimsørn og er fast på U23-landslaget.

Kjent for tekniske fotballtriks, blant annet gjennom triksevideoer laget av UEFA og TV2.

Trening, mote og livsstil står i fokus når hun leder Timeout sammen med Rachel Nordtømme.

Om Ut-Awards

Går av stabelen 28. Januar på Studentersamfunnet. Arrangeres for 11. gang. Ut-Awards er Midt-Norges største prisutdelingshow. Løfter fram kulturelle høydepunkter i året som har gått. Det deles ut priser i 25 kategorier.

Foto: UNNI SKOGLUND