Kaptein Sabeltann-konseptet holder fortsatt koken. Nå planlegges det helaftens spillefilm med den bleke piraten og hele det kjente universet fra Abra Havn. Totalbudsjettet er på 38 millioner og filmen skal etter planen bli kinoklar høsten 2014.

Sterk merkevare

- Kaptein Sabeltann er en av landets sterkeste merkevarer for barn. Som familiefilm har den potensial til å trekke et publikum langt utover kjernemålgruppen. Kaptein Sabeltann kan bli en familiefilm med et bredt publikum, sier leder av Utviklings- og produksjonsavdelingen ved Norsk Filminstitutt, Ivar Køhn.

Eksotisk skattejakt

Filmen handler om en reise fra sjørøversmuglerne i Abra Havn til det fargerike og eksotiske Lama Rama. Sammen med Kaptein Sabeltann og hans mannskap går reisen gjennom ruvende bølger og dype jungler i jakten på Kong Rufus' sagnomsuste skatt. Filmen er en spennende fortelling der vi følger en ung gutt som utrettelig leter etter sannheten om sin forsvunne far.

Lilyhammer-regissør

Insttituttet offentliggjorde i dag hvilke filmer som får produksjonstilskudd i denne runden, og Sabeltann-filmen får penger som eneste langfilm. Lisa Marie Gamlem, som spillefilmdebuterer med musikalen «Mormor og de åtte ungene» til høsten, skal ha regien. Hun var også en av regissørene bak TV-suksessen «Lilyhammer».

Manuset er skrevet av Lars Gudmestad som også har skrevet manus til suksessene Buddy, Keeper’n til Liverpool, Hodejegerne og Kompani Orheim.

Kortfilm-støtte

I tillegg til Sabeltann-filmen har tre kortfilmer fått produksjonstislkudd i denne tildelingen. Trondhjemmeren Eric Vogel i Tordenfilm skal produsere en kortfilm med arbeidstittel «The Abscence of Eddy Table», og Hans Hansen film får støtte til kortfilmen «The Final Frontier». Aurora Film har fått tilskudd til kortfilmen «Langt borte».