Onsdag skulle årets Idol-deltakere opptre en siste gang før dommerne skulle velge de førti beste som skulle gå videre til semifinalen. Martine Rygvold sang «Halo» av Beyoncé så bra at hennes gode venninne og konkurrent Marita Kleppe begynte å gråte.

– Jeg ble helt satt ut. Jeg var ikke forberedt på at hun skulle bli så rørt, sier Rygvold.

Fosset ut

– Jeg hadde så lyst til at hun skulle gjøre det bra. Hun var nervøs og jeg ville at hun skulle få det til og det var nydelig og det traff rett i hjerteroten! Jeg kjente at jeg ikke klarte å kontrollere meg og det begynte bare å fosse ut, sa Marita Kleppe til Tv2 etter gråtesekvensen.

Da 25-åringen fra Hommelvik så den gråtkvalte venninnen måtte hun selv ty til tårene.

– Målet mitt er å oppnå å røre folk, dette var en verifisering på at jeg lyktes, sier Rygvold.

Klar for semifinale

Nå skal hun for første gang opptre på live-tv og kjempe om publikums stemmer.

– Jeg er klar og gleder meg veldig. Jeg skal fokusere på hvor artig det er, så ikke nervøsiteten tar over showet, sier Rygvold.

Sangen hun skal synge er «Never Let Me Go» av Florence and the Machine.

– Det er min favorittsang og den er helt nydelig, med en fengende melodilinje. Jeg håper folk nynner på den etter jeg har sunget den.

Tøff konkurranse

De sju hun skal konkurrere mot er Georg Lipai, Torstein Medalen Rolstad, Madeleine Christensen, Tony Alexander Skjevli, Gloria Kapako, Ulrikke Brandstorp og trønderen Trond Johansen.

– Det blir tøffe greier altså, de er kjempeflinke alle sammen. Vi har blitt så gode venner i løpet av den uka her, så det blir spennende å se hvem av oss som går videre, sier Rygvold.

Hun forteller at det vil bety mye for henne å gå videre i konkurransen.

– Jeg vil at folk skal like meg for den jeg er, for nå har jeg akkurat fått igjen troen på meg selv og syngingen min.