– Vi er forberedt på å få veldig godt med besøk. Ettersom vi har flyttet oss fra by til by, har publikumstallet bare økt. I Bergen på mandag var det mellom 10000 og 12000 mennesker som møtte opp, forteller presseansvarlig for Vinterlyd, Arild Domaas.

– Det blir nok ikke noe færre publikumstall nå som Isac Elliot står på programmet, fortsetter han. Trondheim og Tromsø er de eneste byene det populære, finske tenåringsidolet besøker i løpet av turneen. Domaas har også tro på at Onkl P og De Fjerne Slektningene og popbandet The Main Level vil trekke folk.

– Bergensbandet The Main Level har blant annet folk fra Østerrike som følger dem på turné, sier han.

Jenter måtte bæres ut

Vinterlyd, som arrangeres av Kreftforeningen og P4, turnerer nå landet med sine gratiskonserter for å skape oppmerksomhet om Krafttak mot kreft. I tillegg til Bergen, har de så langt vært innom Kristiansand, Stavanger, Gjøvik og Oslo. Når de nå kommer til Trondheim, er det med artistene Astrid Smeplass, Erik og Kriss, Jaa9 og Marcus og Martinus i tillegg til de nevnte The Main Level, OnklP og De Fjerne Slektningene og Isac Elliot.

Elliot kom også til byen under fjorårets Vinterlyd, med rundt 4000 lydhøre mennesker til stede under konserten. Da måtte flere jenter bæres ut underveis. Vinterlyd har gjennomført flere sikkerhetstiltak for å unngå skader.

– Vi har blant annet et sett med konsertvettregler vi håper at foreldrene til ungene leser. Vi har også sendt ut brev med informasjon til skolene, som et slags nabovarsel. I fjor opplevde vi å se jenter i tynt tøy stå utenfor konsertområdet klokken seks om morgenen, uten å ha med seg noe mat. Det vil vi gjerne unngå, uten at jeg tror vi kan forhindre folk fra å møte opp tidlig, sier Domaas. Han oppfordrer kommende publikum til å drikke og spise nok og kle seg varmt.

Hemmelig hotell

Domaas forteller at det har vært interesse for årets Vinterlyd på sosiale medier siden april i fjor, og at minst like mange engasjerer seg der nå som før fjorårets Vinterlyd. En forandring de har sett seg nødt til å gjøre, er å holde bosted for artistene underveis i turneen hemmelig.

– Før har folk flokket seg rundt hotellene vi brukte, så vi er strengere sånn sett nå.

Selv om Vinterlyd og Isac Elliot skaper et stort engasjement hos tenåringene, har Domaas ennå ikke opplevd at noen har blitt alvorlig skadet under konsertene.

– Det er ikke verre enn at noen innimellom har fått rusk i øyet eller foten i lett klem, sier han.

Vinterlyd 2015 onsdag på Torvet i Trondheim kl. 17.00.