Filmen til den tyske regissøren Georg Maas nådde ikke opp da Oscar-nominasjonene ble offentliggjort i Los Angeles torsdag.

I stedet var det danske «Jakten», belgiske «The Broken Circle Breakdown», italienske «The Great Beauty», kambodsjanske «The Missing Picture» og palestinske «Omar» som skal konkurrere om Oscar-prisen for beste fremmedspråklige film.

Wirkola-film falt også ut

«To liv» hang nesten med til siste runde og befant seg på en såkalt shortlist med totalt ni filmer. Heller ikke bosniske «An Episode in the Life of an Iron Picker», «The Grandmaster» fra Hongkong eller ungarske «The Notebook» ble nominert.

Regissøren Tommy Wirkolas «Hansel & Gretel Witch Hunters» falt også ut i kategoriene de var nominert i.

Delnorsk film videre

Bare en av de tre delnorske filmene, dokumentarfilmen «The Act of Killing», går videre til den 86. Oscar-utdelingen i Los Angeles søndag 2. mars.

Filmen er en dansk-norsk-britisk samproduksjon og handler om folkemordet i Indonesia på 1960-tallet. Regissøren er amerikansk-britiske Joshua Oppenheimer, som er bosatt i Danmark.

Spenningen var stor da Det amerikanske filmakademiets direktør Cheryl Boone Isaacs kom ut på scenen i Samuel Goldwyn Theater i Beverly Hills for å kunngjøre hvilke filmer som går videre.

Hun fikk følge av"Thor»-skuespilleren Chris Hemsworth og de to introduserte den dansk-britisk-norske dokumentarfilmen «The Act of Killing» som den første av de fem filmene som går videre og kan vinne en Oscar for beste dokumentarfilm.

Før torsdag var det 15 filmer med i denne kategorien.