Bluesbandet Sticky Forks vant Julebluestipendet da den etter hvert tradisjonsrike romjulskonserten gikk av stabelen søndag kveld. Premeien var et gavekort på 20 000 kroner samt en gjesteopptreden under konserten.

Seksmannsbandet fra Melhus har spilt samen siden 2009 og består av Hedda Mathisen (vokal), Simen Støen (gitar), Johannes Konstad Brevik (gitar), Jonas Bakke Skånøy (gitar), Sondre Rolseth Holthe (bass), og Martin Brandvik (trommer).

Etter at stipendvinneren hadde gjort unna en halvtimes konsert fikk publikum svinge seg til musikk fra navn som Vidar Busk, Paal Flaata, Stephen Ackles og Torstein Flakne. Alt sammen backet av Mr Hansen Band som har stått for arrangementet i til sammen 13 år.

50 prosents publikumsøkning

Julebluesen ble i år arrangert på Clarion Brattøra for første gang etter at arrangementet har vokst seg for stort for de andre konsertsalene i byen.

Arrangør Jan Aage Hansen forteller at arrangementet har hatt en publikumsøkning på 50 prosent bare siden i fjor.

– Det vokser i en fantastisk fart. Bare fra i fjor til i år har vi gått fra 1000 til 1500 betalende publikummere.

Vurderer internasjonale artister

Arrangementet i år var utsolgt i god tid før dørene åpnet og Hansen forteller at man nå må se på muligheten for å kjøre arrangementet over flere dager om man skal vokse videre.

– Det har vært en vanvittig forespørsel og vi var utsolgt i lørdag. Vi kunne presset enda flere inn i lokalet, men vi tenker på at publikum samtidig skal ha en hyggelig opplevelse. For å vokse videre nå må vi muligens utvide med en dag til, samtidig ser vi også på muligheten for å hente virkelig store artistnavn hit.

Med det sikter Hansen mot artister av internasjonalt kaliber. For to år siden gjeste Paul Jones kjent fra Mannfred Man julekonserten.

– Vi har hått så mange store norske artister her at vi begynner å bruke dem opp, så nå teker vi internasjonalt.

Les mer om årets Juleblues i Adresseavisen mandag