- Vi har lojale fans i hele Europa, og drømmen er å hente hjem 12 poeng fra England, sier Christian Ingebrigtsen (32) i A1.

I 2001 var de beste nykommer under Brit Award, og klatret til toppen av hitlistene med «Take On Me». Tolv år eldre gjorde de i sommer comeback hos Allsang på grensen, og nå er avtaleboka belagt til september.

Litt nervøse

I går kveld spilte A1 «Caught in the middle» under Ut-Awards i Studentersamfundet.

- Vi var litt nervøse, for det var en rock*n*roll gjeng foran scenen. Men de kunne tekstene og sang med, det varmer hjertet til en halv trønder, meldte Ingebrigtsen etter opptredenen.

Pappa Stein Ingebrigtsen var Namsosrocker på 70-tallet med suksess på seks språk.

- Jeg så fire, men hvor mange mannlige fans har dere?

- Vi har ganske mange. Heldigvis har mange lagt merke at bak popfasaden er vi musikere og låtskrivere, og det ligger noe genuint og ekte i det vi gjør. Vi lager enkle poplåter som spiller på en streng i vår sjel, derfor tror jeg vi har et bredt publikum i alle aldere.

Mer nerver

I år er Christian Ingebrigtsen, Mark Read (31) og Ben Adams (28) finalister i den norske Melodi Grand Prix.

- Igjen var det noe som vi syntes var skummelt til å begynne med. Vi meldte oss ikke på selv, vi ble påmeldt og brått var det for sent å si nei, forteller han og skynder seg å legge til:

- Melodi Grand Prix har blitt en helt annen greie, og nå er vi veldig stolte over å være i finalen neste helg.

Noen mener de begynner å bli halvgamle, men ifølge Ingebrigtsen er det med A1 som med vin. De blir bare bedre.

- Det er mer gøy nå enn den gangen. Vi har alle fått mer erfaring som musikere og låtskrivere, sier han.

Hva med fremtiden?

- Ingenting er planlagt. I forbindelse med tiårsjubileet i fjor ga vi ut en plate, og i den forbindelse fikk vi mange spørsmål. Plateselskapet fikk blod på tann, og spurte om vi ville gi ut plate. Rødnese-sangen og Grand Prix-låten «Don't wanna lose you again» er de første to sangene vi har skrevet til den plata, og selv synes vi de andre er mye bedre.

A1 på scenen under Ut-Awards. Foto: Glen Musk