Prosjektleder Stian Wallum smiler ekstra bredt for tida. Gjennom Ut-Awards tiårige historie er det aldri før kommet inn flere stemmer.

3517 personer har brukt internett for å avgi sin stemme. 1489 har stemt via sms. På adressa.no er det avgitt i overkant av 91.000 enkeltstemmer, fordelt på de 26 kategoriene. Og fremdeles er det to og en halv dag til avstemmingen er over.

Stem på din favoritt her

- Jeg tror det skyldes at vi har tiårsjubileum i år, og at det er flere nominerte enn noen gang. De mobiliserer sine nettverk og får flere til å stemme. I tillegg kårer vi tiårets trønderske låt og kulturelle prestasjon. Det er brede kategorier som fenger mange, tror Stian, som også understreker at Adresseavisen har brukt ti år på å bygge opp Ut-Awards som merkevare.

Spesielt på Facebook har det vært bred mobilisering rundt Ut-Awards. Nominerte til tiårets kulturelle prestasjon, som Pstereo- og Storåsfestivalen, har oppfordret sine tilhengere til å stemme. Det samme har vi sett rundt Åge Aleksandersens «Alkymisten» og Moving Oo's sin låt «Romancer» som er to av ti nominerte til tiårets beste trønderske låt.

LES OGSÅ: Mimrer og ser framover

I år har Ut-Awards også sin egen Facebook-side, der det blant annet er mulig å vinne billetter til årets show.

- Vi har satset ekstra ressurser på å få folk til å stemme i år, med egen plakatkampanje, egenannonsering og kinoreklame. For første gang har vi også innført muligheten til å avgi stemme ved sms, sier Wallum.

- Med en skikkelig mobilisering blant de nominerte kan vi kanskje greie tusen stemmer til.

Programmet klart

Årets Ut-Awards arrangeres 29. januar i Studentersamfundet og blir et gjensyn med flere store artister som har slått gjennom på 2000-tallet. På plakaten finner vi navn som Keep Of Kalessin, Johndoe, Are&Odin, Fremmed Rase, Chand Torsvik, G.O.D.S, Los Horribles, Soup, Jack Dalton, St.Helen og DJ Skurk. Skuespillerne Ingrid Bolsø Berdal og Hermann Sabado skal lede oss gjennom kvelden.

Foreløpig er det solgt billetter til å fylle opp godt og vel halve Storsalen. Dermed går det mest sannsynlig mot utsolgt hus på festkvelden, tror arrangøren. Men ennå er det mulig å sikre seg billetter via Samfundet sine hjemmesider.

Avstemmingen avsluttes ved midnatt natt til lørdag.

Foto: VEGARD EGGEN