Det legges ned mye tid til revyøvinger i ukedagene. Siden februar har gjengen møttes alt fra to til tre ganger i uken for å planlegge årets revysprell. Foto: Solveig Naterstad

På starten av 2000-tallet døde Nardorevyen litt ut. Derfor måtte det et generasjonsskifte til i 2011 for å få i gang en ny runde.

–De unge kom og pushet oss, og sa de ville spille revy, da var det bare for oss gamlinger å hive oss med igjen, sier gamlefar i gruppa, Knut Guttorm Berg.

Med tittelen «Tullvisjonen, seriøst sjø» står de søndag 10. november klare på scenen med en ambisjon om å bli «hele byens revy».

Godt utdannet

Fire av de ni vi får se på scenen er utdannet ved revylinjen på Høgskolen i Nord-Trøndelag. På denne ettårige utdanningen fikk de fire talentene et innblikk i hvordan en skuespiller skal være i karakter på scenen.

–I en revy kler man som regel på seg 15 forskjellige roller, i det ene øyeblikket er du Siv Jensen og i det andre kjører du søppel, sier nykommeren John Are Drivvold.

Tekstproduksjon, observasjon, improvisasjon og koreografioppbygging ble de også godt innført i på skolen. Improvisasjonen, for eksempel, er et viktig verktøy for scenekunstnerne om de skulle glemme replikker.

–Nå kan vi få se om høgskoleutdanningen har hjulpet noe, om ungdommen greier å gjøre det bedre enn oss «gamle» som har vært med fra starten, fleiper Knut Guttorm Berg.

John Are bryter forsiktig inn og legger til at selv om han er utdannet ved revylinja, er han en nybegynner på scenen.

God gammeldags revy

«Tullvisjonen, seriøst sjø» blir spilt i god gammeldags revy ånd.

–Vi har satt sammen et show for de som er glade i å analysere humoren, men også for dem som kommer for latterens skyld, sier Drivold.

Stortingsvalget og sosiale medier står på programmet, men det kan også komme en overraskelse utover kvelden som inneholder en frosk, ler Anne Marthe Knutssøn. Som instruktør har de leid inn Egil Johansen, som har vært instruktør for en rekke revyer. Han jobber også som frilanser med teater, musikk og regi.

Byscenen istedenfor Nardo skole

Leder Børge Ånesen sier de gjerne skulle opptrådt på skolen, men siden skolen brukes til andre skoleaktiviteter, måtte de ut på markedet.

– Som et andrevalg, passet Byscenen oss perfekt, vi har også derfor utvidet Nardo bydel til å gjelde fra Heimdal til Ranheim, innom Fosen, for anledningen, og det kan vi gjøre, fordi ingen har noen gang skiltet opp hvor Nardo egentlig er, smiler Børge.

Knut legger også til at forskjellen fra Nardo skole blir at Byscenen er et ekte teaterhus med historie i veggene, hvor salen er som skapt for en revyforestilling.

Sosialt miljø

De er alle enige i at det legges ned mye tid til revyøvinger i ukedagene. Siden februar har gjengen møttes to til tre ganger i uken for å planlegge årets revysprell.

– Det er ikke sånn at vi er hjemme i stuen å spiller for hverandre. Vi setter sammen noe som skal framføres på en scene for å vise frem hvor gøy det er å lage en revy, sier kostymedamen Solveig Naterstad.

Maskoten Narve

Helt siden 1990-tallet har maskoten Narve vært med og støttet revygruppen. Narve beskrives som et fabeldyr som aldri skuffer. Han ble tegnet av en venninne til datteren av en tidligere revyskuespiller, og gruppen mener han er fortsatt like fin som da de fikk han.

Til slutt legger Eiri Sve til at de gjerne rekruttere nye innskudd til gruppa. De trenger alt fra tekstforfattere til kaffekokere.