Tyske rollespill har i en årrekke hatt en spesiell plass i spillverdenen. De er ofte store og ambisiøse, men har med svært få unntak lidd under det faktum at den tekniske grunnmuren har vært rimelig ustabil. Bugs, patcher, flere bugs og ytterligere flere patcher har vært visa der i gården. Men dette til tross, mange av utgivelsen har også hatt sin særegne sjarm. Spesielt gjelder dette titlene i «Gothic»-serien.

Men «Gothic 4» fra 2010 ble laget av et nytt studio og lignet mer på Peter Molynoux' «Fable»-serie enn sine forgjengere.

Nå er «Arcania – The Complete Tale» her, et spill som samler alle tilleggspakker, patcher og oppdateringer på en disk.

Gjør alt dette spillet særlig bedre enn det var i 2010? Ikke mye. For «Arcania – The Complete Tale» er det mest lineære og klisjé-befengte rollespillet fra Tyskland så langt. Ingenting av sjarmen fra de tre første spillene i serien har blitt med. Her vandrer du en ferdig opptråkket sti og gjør de oppdragene som utvilerne har bestemt du skal gjøre til ethvert tidspunkt. Mange timer spilletid, javel, men kjedelige timer. Kjøp mye heller «Dragon's Dogma: Dark Arisen» om du er på jakt etter en ny rollespillopplevelse.