foto
Rennebu: Astrid Smeplass (19) husker alltid å takke rennbyggen for sin suksess. Bildet er tatt på lekeplassen ved veikroa i Rennebu der ungdommen i bygda pleier og samles. Foto: Glen Musk, Adresseavisen

- Nå har jeg det kjempebra. Og det er vel fordi det var en veldig bra kveld i går, sier Astrid da Adresseavisen ringer henne søndag. Dagen etter at hun halte i land to priser under årets P3 Gull-utdeling.

- Jeg skvatt litt da jeg våknet og så prisene stå på stuebordet, og vet fortsatt ikke helt hva jeg skal tenke. Det føles nesten som om det var en drøm. Jeg husker bare små glimt fra utdelingen, sier 19-åringen, som ble kjent etter sin femteplass i Idol i 2013, og som nå går under artistnavnet Astrid S.

- Beste jeg har vært med på

Lørdag kveld vant hun først «Årets nykommer», og så fikk hun prisen for «Årets låt». Dermed tok hun innersvingen på blant andre Susanne Sundfør, Fay Wildhagen og Daniel Kvammen, som også var nominert.

- Jeg har takket alle jeg vil takke. Det er ingen vinnere eller tapere i musikken. Dette har vært et jævla godt år for norsk musikk, jeg deler denne med alle dere. Takk til alle som har stemt og alle som hører på musikk. Dette er det beste jeg har vært med på, sa hun i takketalen.

«Årets låt»-pris fikk hun for «2AM», som ifølge VG er spilt 7,2 millioner ganger på Spotify. Den norske produsenten Matomas remiks av låta har 9,4 millioner strømminger.

- Det var stas å vinne årets låt fordi «2AM» har betydd så mye for meg. Det er den som har fått meg dit jeg er i dag, sier hun, og legger til at nykommer-prisen også henger høyt.

Matoma anser Rennebu-jenta som en av Norges store talenter på artistfronten. Ler mer om hva den populære dj-en har å si om Astrid S.

- Vondt i føttene

Man skulle kanskje tro at artisten kom til å feire dobbeltseieren ut i de sene nattetimer. Men den gang ei.

- Jeg hadde så vondt i føttene etter å ha gått i høye hæler, så jeg satte meg på gulvet bakerst i lokalet og ville bare hjem til sofaen og spise pizza. Men det ble litt dansing og synging før jeg dro hjem i totiden. Det var i hvert fall tidlig i forhold til mange andre på festen, røper hun.

At noen medier trakk fram at hun kom lettkledd til prisutdelingen på Fornebu i Oslo, vil hun helst ikke kommentere.

- Jeg har mine tanker om det, men det er synd om det skal være i fokus. De får flere klikk med ordet lettkledd i overskriften, sikkert. Jeg kan ikke bruke energi på å bli irritert over sånt, sier hun.

Kjendisblogger Perez Hilton har sammenlignet Astrid Smeplass (18) med Rihanna. Men rennbyggen vil helst ikke bli sammenlignet med verdensstjernen.

Hjem til jul

Sammen med Julie Bergan, som Astrid deler leilighet med, har hun begynt forberedelsene til julehøytiden.

- Vi har begynt å vaske til jul allerede, sier hun stolt. Men det snart glitrende rene huset blir stående tomt i jula, for da skal hun hjem.

- Jeg gleder meg helt sykt til å være hjemme i jula. Til å være sammen med venner og familie og sove i den samme senga over litt lengre tid, sier Smeplass. Hun forteller at det kan bli en tur til studioet i L.A. for å gjøre ferdig sin nye EP før jul, men i jula blir jobben lagt til side.

Visste du at Astrid S. også har vært ei skikkelig fotballjente? Første gang hun ble omtalt i Adresseavisen var hun bare elleve år gammel. Les mer om historien til den unge artisten her.

Telefonsamtalen rundes av ved noen godord til trønderne.

- Jeg er så stolt over å være trønder. Det er mange som spør om jeg merker noe til janteloven, men jeg synes at alle i Trøndelag, spesielt i Rennebu, unner meg dette og er en fantastisk støtte, sier hun.

19-åringen har oppnådd mye karrieremessig i år. I oktober vant hun MTV-prisen «Beste norske artist» i konkurranse med artister som Kygo og Madcon. Og hun har samarbeidet med Shawn Mendes på debutalbumet hans «Handwritten», som toppet den amerikanske Billboard-listen i 2015.

foto
På sin instragramkonto delte Astrid Smeplass flere bilder fra musikkvideoinnspillingen på Island til sangen «Hyde». Foto: Astrid Smeplass' instagramkonto