For å sette beina innenfor døren til Blæst må du vanligvis være over 20 år gammel. Det er det jo i grunnen mange som ikke er, og Eystein Garberg og resten av Lumsk vil gjerne spille for dem også.- Vi synes det er litt kjipt at de under 20 ikke skal få oppleve god musikk live, derfor tar vi sjansen på å spille to konserter på en kveld. Det er viktig å la unge folk få sjansen til å gå på konserter. Vi har faktisk hørt om en som er under 18 som kommer helt i fra Oslo, han var redd for at det skulle være aldersgrense på konserten vi spiller der nede.Det er ikke bare ungdom som har lumske lyster, ifølge Garberg. De har spilt gode konserter i sommer, både i inn- og utland. Lumsk er et typisk norsk band av det hardere slaget - de selger litt flere plater ute enn hjemme. Blæst skal ha forhåndssolgt billetter både til Tyskland og Italia.

Hamsun-tekster

I januar kommer Lumsk med sin tredje plate. Som vanlig har de overlatt tekstarbeidet til andre, de mener det blir best slik ettersom de er musikkere, ikke lyrikere, selv. Denne gangen er det selveste Knut Hamsun som har stått for ordene.- Vi har satt musikk til diktsamlingen «Det vilde kor» fra 1904. Det høres nok på musikken at vi er preget både av diket og språket i det. Vi føler det er først nå vi virkelig mestrer å jobbe på denne måten, mener gitaristen, som lover smakebiter fra kommende plate i kveld.- Noe blir det. Men vi har enda ikke spilt i Trondheim etter at andreplata vår kom ut, så det blir nok en liten oppsummering, egentlig.  AKTUELL: Lumsk spiller to konserter på Blæst i kveld kl. 18 (fri aldersgrense) og kl. 23.

Lumsk-vokalist i «Kjempesjansen»

Stine Marie Langstrand, som skal synge to konserter på Blæst i kveld, må stå på egne bein gjennom nok en kraftanstrengelse i morgen kveld. Da deltar hun i «Kjempesjansen» på NRK, som en av 56 deltakere. Hun skal synge «Trolltind» av Birger Sivertsen og Espen Warakov Godø fra forrige Lumsk-plate, «Troll».