Er du glad i klassiske vestlige rollespill og eier en av de tre nyeste Ipad-modellene så trenger du egentlig bare to spill. Det ene er «Baldur`s Gate - Enchanted Edition» ( terningkast 6 i KulturAdressa), det andre heter «Ravensword 2».

Førstnevnte er en oppdatert utgave av Biowars klassiker fra 1998, «Ravensword 2» er splitter nytt. Felles for dem begge er at de hver for seg byr på en spilletid som langt kan overstige 60 timer. Siden vi allerede har brukt myke spalteplass til «Baldur`s Gate» så nøyer vi oss med å repetere at da vi skrev anmeldelsen så mente vi at spillet var det beste i sin sjanger på Ipad - det mener vi fortsatt. Men hva med «Ravensword 2»? En fattigmanns trøst? En rollespillopplevelse langt mindre verdt enn «Baldur`s Gate»? Ikke nødvendigvis. Les videre.

«Ravensword 2» er et rollespill som går «Skyrim» og «Oblivion» i næringa. En gigantisk åpen verden fullpakket med oppdrag, våpen, utstyr og skatter. Du er helten og du kan gjøre hva du vil mot hvem du vil og når du vil. Klassisk tapning altså. Grafikken er tidvis den beste du noengang har opplevd på en Ipad ( selv om den bare sjelden når opp til «Infinity Blade II»), historien er OK-ish og selve spillmekanismene er minst ti ganger bedre implementert enn hva de var i det første spillet i serien eller i «Aralon» ( de to forrige rollespillene til Crescen Moon Games og de eneste to som finnes i samme divisjon på IOS). I typiske RPG-ånd så springer du rundt, utfører oppdrag, sanker erfaringspoeng og oppdgraderer avataren din. Ikke noe nytt under solen her altså, men «Ravensword 2» har noe som de færreste IOS-spill har, nemlig atmosfære. Av en eller annen grunn så har spillutviklerne her klart å lage et fullblods rollespill som faktisk funker optimalt på en Ipad. Du suges inn i historien og spillet slipper ikke tak i deg før du møter den første av de mange krasj-bug`ene. Om spillet er bedre enn «Baldur`s Gate»? Nei, på ingen måte, men det er likevel det neste beste vestlige rollespillet som finnes på App Store.