Årets undersøkelse er en representativ undersøkelse av studenter i Norge i alderen 19-25 år. Av 3000 spurte studenter, har drøyt 1600 svart. Studentene er spurt spørsmål som både berører selve studiet og studiekvaliteten, samt det sosiale livet rundt studenttilværelsen.

Over 60 prosent har svart, og det betraktes som en normalt god respons. Utvalget i undersøkelsen er sammenlignet med offisiell statistikk fra Statistisk sentralbyrå som er et uttrekk av antall studenter i Norge etter fagfelt for universitets- og høyskoleutdanning på lavere og høyere nivå for aldersgruppen 20-29 år (2005). Bortsett fra at Norfakta-undersøkelsen er noe overrepresentert for fagfeltet naturvitenskapelige fag, håndverksfag og tekniske fag, er representativiteten i undersøkelsen akseptabel.

De som svarte i undersøkelsen ble vervet per telefon og fikk deretter tilsendt en lenke til et spørreskjema per e-post. De som svarte, ble sikret full anonymitet i forhold til sin besvarelse.

På bakgrunn av Norfakta-undersøkelsen har vi laget nyheter. I tillegg har vi laget reportasjer og andre saker som kan være nyttige for deg som skal bli eller som allerede er student.