«Energi» er første singel fra D.D.E.s kommende studioalbum, og det høres ut som et godt valg. For er det noe låten har, er det nettopp energi. Popkloen til produsent Kyrre Fritzner (Tre Små Kinesere, Jokke, DeLillos) merkes i en oppløftende, rett-frem poprocker med upåklagelig driv, som med orgelbrus og pianohamring får den til å låte mye mer som Bruce Springsteen enn som Status Quo. Heldigvis.

Refrenget følger samme melodiske lest som verset, og det kunne gjort at låten mangler framdrift. Men det reddes gjennom et midtparti som åpner med en modulasjon, fortsetter med orgel- og gitarsolo, går over i brua, før en ny modulasjon tar oss over i refrenget – som dermed får løftet det trenger.

Teksten, der begreper fra kraftterminologien formidler fortellerens behov («Gi mæ litt spenning, volt og ampere, æ vil ha kontakt og kjenn at du e nær») er kanskje ikke bandets mest minneverdige, men milevis unna å være deres verste – og den sitter godt til melodien.

De fleste store D.D.E.-landeplagene har hatt noe ved seg som går meg på nervene. At det er tilnærmet håpløst å finne noe irriterende ved «Energi», er kanskje derfor sangens største problem.