– Det blir foreløpig ingen åpningskonsert. Men det blir konsert klokka seks fredag, sier korpsleder og major Kjell-Arne Falla i Frelsesarmeen

Etter at Trondheims-bandet Soup trakk seg fra grytekonsertene tirsdag har en rekke band og artister fulgt etter. Onsdag kveld hadde seks artister trukket seg. Siden har også Svevestøv og Christin/Ganges trukket seg.

Håpet folk ville melde seg

Onsdag sa Falla til Adresseavisen at de jobbet med erstattere og håpet var at de skulle slippe å stå foran en tom scene.

– Grytekonsertene går som vanlig. Vi kommer til å være her selv med tom scene, men jeg håper vi slipper det, sa Falla da.

Så langt har kun tre artister meldt seg som erstattere, første Erlend Bratland, kjent fra «Norske Talenter» og Trondheims-bandet Seven Degrees Below. Frelsesarmeen og Bratland klarte ikke å løse tidsskjemaet, så armeen står inntil videre med to erstatteer etter at også Diesel Dahl  & Pøpp T Pøpp Band meldte seg fredag morgen.

– Vi vet ennå ikke hvilken dato Seven Degrees Below spiller på og desverre passet det ikke med datoene for Erlend. Vi har ikke stresset med det heller for nå må vi fokusere på å få inn penger. Folk må melde seg, sier Falla.

Falla undestreker at Frelsesarmeen uansett vil være tilstede på Torvet og samle inn penger.

– Ingen tjener på en tom scene

Diesel Dahl med band spiller tirsdag 17. desember klokka 18.00, som erstatter for Askil Holm og Kine Kvalstad.

– Bandet vil gjerne støtte Frelsearmeens arbeid og ønsker publikum, uansett legning, hjertlig velkommen til god musikk for en god sak. Det er nok tomme scener i byen, så ingen tjener på at også grytekonsert-scenen skal stå tom, sier Morten Diesel Dahl i en epost.

Han oppfordrer alle til å ha to tanker i hodet på en gang og legge stive holdninger til side.

– Folk gir som før

Samtidig sier korpsleder Falla  også at de tross protestene tror de kommer til å samle inn like mye penger i år som tidligere. I jula i fjor samlet Frelsesarmeen inn 1,2 millioner kroner i Trondheim. Av disse kom mellom 60- og 70 000 fra grytekonsertene.

–Jeg takker for all støtten vi får og respekterer de som velger å trekke den, men det er synd om det skal gå ut over de fattige, for vi er avhengige av midlene. Men nå tror jeg på minst samme resultat som i fjor. Det er vanskelig å si noe om sluttresultatet, men folk later til å gi som før, sier Falla mens han står ved gryta på Torvet.

Tirsdag og onsdag delte Frelsesarmeen ut over 400 matposer i Trondheim. Da Adresseavisen intervjuet Falla på torget onsdag kveld kom flere forbipasserende bort for å takke ham for arbeidet Frelsesarmeen gjør.

– Folk er hyggelige, det har vært mange positive bemerkninger og lite negativt, sier Falla.

– Nå fokuserer vi på de som melder seg, sier major Kjell-Arne Falla. Foto: Markus Tobiassen
Korpsleder og major Kjell-Arne Falla i Frelsesarmeen sier folk fortsetter å gi som før. Foto: Markus Tobiassen