En suksess fra første sekund på lufta. Både i sitt første og andre leveår ble Osenbanden kåret til beste radioprogram av Adresseavisens lesere. Mens Are Sende Osen satt på sitt mest brautende i studio, dro redaksjonens unge reportere ut og gjorde sprell og ugang. For eksempel Ludvig Løkholm Lewin som utløste ransalarm på Posten da han prøvde å sende seg selv som pakke fra Oslo til Ålesund.

Alt har sin årsak

Politimannen som til sist åpnet pappeska med Lewin inni, kjente umiddelbart igjen radioreporteren: to uker tidligere hadde lovens lange arm rykket ut da Lewin stilte seg ved bomstasjonen på Majorstua og stanset biler for å finne ut hvor mye folk var villig til å betale i rushavgift.

–Det som er kult med banden er at det er en grunn til alt vi gjør. Når vi tester ting så er det forankret i nyhetsbildet. Vi gjør ikke ting bare fordi det er "crazy".

Lewin sier "Banden". Are Sende Osen skiftet nemlig program i 2008, og med Ken Wasenius-Nilsen bak roret fortsetter de samme reporterne sin kontroversielle radio – uten bandeleder Osen.

–Vi savner jo Are, men han sitter her rett bortenfor oss og driver med sitt eget program. Det funker veldig bra med Ken, han er absolutt en verdig arvtager.

Lewin beskriver det som "helt rått" å motta Ut-Awards to år på rad, selv om det ikke kom som en overraskelse i 2007. Da avstemningen var over, gjorde jeg seiersintervju med radioreporteren på forhånd, og da glapp hemmeligheten.

Legger lokk på siersfesten

–Klarte du å holde tett frem til utdelingen?

–Jeg tror faktisk jeg klarte det altså. Eller, kanskje ikke helt overfor vaktsjef Jøte Toftaker, men overfor de andre gikk det bra. Det er jo skikkelig kult å vinne, så det var ikke lett.

–Hvordan var festen?

–Det er alltid en kul fest etterpå, det var rått det.

På spørsmål om han har noen spesielt sterke minner, bringer Lewin navnet til en kjent trøndersk forfatter, men stopper seg selv før han kommer til poenget. Enkelte ting tilhører øyeblikkets magi.

–Hehe, jeg tror faktisk ikke jeg skal si mer¿

Vokset sine edlere deler

Seg selv har derimot reporteren lite i mot å utlevere. Noe av det rareste han har gjort i Osenbanden, er å følge lytternes oppfordring om å vokse bort kroppshår både her og der.

–Som mann var dette en brutal overraskelse. Jeg lå der nervøs, det var mye svette og masse blod. Jeg spurte voksedama om pungen kunne revne. Jeg fikk beskjed om at den ville holde, men at jeg måtte holde pungen i en viss retning mens hun dro.

–Dette kunne jo også blitt god tv?

–Ja takk, men i ettertid er jeg glad for at hun som skulle filme var på sykehus.

UTVALGTE VINNERE:

Årets flopp:

30 kroner for bussen

Snoop på Hell

Rosenborg

Årets øyeblikk:

P3-Mina får sparken

Obiora demonstasjonstog

Muse i Dødens Dal

Årets mest sexy trønder:

Ingrid Bolsø Berdal

Yssof Koné

Hermann Sabado

Årets radioprogram:

Osenbanden

PILS

Radioselskapet

Årets restaurant: Credo

Årets utested: Storås

Norske album: Superfamily - Warszawa

Norske låt: Raga Rockers – Aldri mer

Mest lovende band: The Cute Crash Combo

Mest irriterende låt: Lena Alexandra – My Boobs Are OK

Internasjonale låt: Rihanna - Umbrella

Internasjonale Album: Rihanna – Good Girl Gone Bad

Trøndersk artist: Motorpsycho

Spill: Super Mario Galaxy

Internasjonale film: Zodiac

Norske film: Tatt av kvinnen

Kvinnelige skuespiller: Pia Tjelta

Mannlige skuespiller: Trond Fusa Aurvåg

TV-Tryne: Kristoffer Schau

TV-program: De 7 dødssyndene

Trønderske skuespiller: Øyvind Brandtzæg

Teaterstykke i Trøndelag: Spelet Om Heilag Olav

RBK-er: Roar Strand

Tegneserie: Pondus

Norske bok: Carl Frode Tiller - Innsirkling

Trønderske forfatter: Anne B. Ragde