Musikkutstyrsordningen (MUO), som ble opprettet i 2009, har åpnet pengesekken på ny. Denne gangen drysses det 17,6 millioner kroner på 78 søkere fra hele landet.

– For at det lokale musikklivet skal vokse og gro, er det vesentlig at de får tilgang på godt teknisk utstyr, egnede øvingsrom og fremføringslokaler. Musikkutstyrsordningen har gjennom disse tildelingene skapt bedre grobunn for musikkmiljøer i hele Norge, sier daglig leder i MUO, Rhiannon Hovden Edwards til NTB.

Les også: Kommunen ønsker helst å holde ungdommen i bydelene (PLUSS)

Et løft for ungdom i Trondheim

Kultursenteret ISAK i Trondheim, som tilbyr alle sider av musikkproduksjon for ungdom, har fått tilskudd til en musikkbinge med øvingsutstyr, samt 357 000 kroner til lyd- og sceneutstyr til Amfisalen.

Teknisk ansvarlig, Håvard Sæther, er strålende fornøyd:

- Løftet vi som kulturhus får på grunn av tilskuddet fra MUO er helt ubeskrivelig. Nå får vi supre muligheter til å gi profesjonelle rammer rundt både opplæring av fremtidens teknikere og avvikling av arrangmenter for, av og med ungdom, uttaler han i en pressemelding.

Flere i Trøndelag får

Også Midtnorsk Jazzsenter i Trondheim er tildelt 99 000 kroner. Studentersamfundets Orkester får 27 000 kroner som skal brukes til utstyr i et øvingsrom, mens Sukkerhuset Kjeller og Scene er tildelt 52 00 kroner. I Nord-Trøndelag er kulturpuben Vårt Hjem i Steinkjer tildelt 112 000 kroner som skal brukes på lydutstyr.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.