- Jeg må si jeg er innmari skeptisk til lydtettingen her! Helga Fager-Botnen har vært med på å arrangere festivaler før, og forstår ikke hvordan veggene i Dora kan være tykke nok til å holde lyden ute mellom scenene som ligger tett i tett. Sammen med Kim Grønneberg (begge jobber for eventbyrået JCP) og frivillig Johanne Rimul legger de siste hånd på verket i U-06. Baren der tre vj-er står og mikse videoer om et knapt døgn.- Vi har rigget i hele dag, forteller Grønneberg, som er forundret over stemningen kvelden før Dora skal fylles av bylarmere.

Bedagelig

- Det er overraskende bedagelig stemning her. Men det virker godt organisert, dessuten er det en kjempeidé å arrangere det her, mener han.- Jeg var her mandag også, det har blitt veldige forandringer siden, forteller Johanne Rimul.Likevel, Grønneberg har rett. Stemningen er nærmest beroligende avslappet når man rusler rundt foran og bak scener. Noen skrur på en knapp, noen roper i en mikrofon. De blir enige. Noen sprayer siste strøk på vegger, mens sikkerhetsgjengen har vaktmøte noen meter unna.- Vi har en drill som innebærer minimal bruk av fysisk makt, sier mannen på scenen til vaktene som står rundt, ingen spørsmål.

Skolegarderobe

Like ved inngangen jobber en bråte skoleelever.- Vi bygger garderober for Bylarm, forklarer Isak Arnesen, mellom rørstillaser med kleshengere på. - Vi skal tjene penger til klassetur til Stockholm.

Klingende mynt

En fyr som ligner skikkelig mye på Christer Falck leder en gruppe nyankomne frivillige rolig gjennom Dora. Ingen gjenlyd av skritt, lyden er dempet med myke materialer over betongveggene. Filt i taket, lamper som ser ut som gigantiske puter. De snakker lavt sammen, roen virker fullkommen før larmen skal bryte løs.- Det har vært kjempehektisk, men det vi knallbra. Vi har trykt egen valuta, briefer Ida «Bong» Brevik, som er bongansvarlig.- Sånn som Storåsfestivalen? - Ja, bare at vi har trykt mynter, med skikkelig tøff logo. Veldig mye tøffere enn de loddene de bruker på Storås.- Og alle myntene er på plass? - Ja . . . i morgen er de det, i hvert fall.

Kontroll: Noen prøver mikken. Noen skrur lyd. Fort riktig. Dora yret ikke av liv da Adressa var der i går kveld. Foto: STEIN RISSTAD LARSSEN