TEDx Trondheim er den lokale avdelingen av det amerikanske konseptet TED Talks, i Trondheim, som er en møteplass der man kan diskutere egne og andres ideer. Det er en frivillig organisasjon som lager forskjellige møteplasser. Her deler eksperter fra alle fagfelt ideer med et større publikum enn bare i sitt eget fagmiljø. Dette gjøres ved å filme foredrag som ekspertene holder. Videoene blir lagt ut på nettet. Det kan også være helt vanlige folk som har opplevd noe som har gitt dem en innsikt og livsvisdom, som de vil dele med.

«Back to Basics»

- Mange av selskapene i Trondheim har gjort mye som Trondheims befolkning ikke har hørt om. For eksempel er det en komponent i Iphonen som er laget av et firma i Trondheim, men folk har ikke peiling at trønderne er med på et så høyt internasjonalt nivå, forteller Jaya Thomlison, Partnership Director. Hun er også med på å etablere Trondheims første coworkingsspace, DIGS, som skal være en arena for innovasjon og idedeling.

I år skal konferansen deles i to. Lørdag er det forelesninger på Byscenen som de i år har valgt å kalle «Back to Basics»

- «Back to Basics » handler om å gjøre livene våre mindre komplisert enn før. For eksempel hvordan man gjør ting så effektivt som mulig slik at man får mest mulig ut av dagen, forklarer Thomlison

På søndag skal et helt nytt konsept prøves ut, TEDx Trondheim Does. Dette er et konsept som er utviklet her i Trondheim, og som har vakt internasjonal interesse i resten av TED Talks organisasjonen. Det går ut på at man får noen småoppgaver som skal sette tankene fra forelesningene dagen før ut i livet.

TEDx Trondheim

Det startet i 2011 da Trondheim startet opp TEDx Trondheim for å gi folk en møteplass til lokale tenkere. For mens den amerikanske «storebroren» fokuserer på folk fra hele verden, fokuserer TEDx Trondheim mer på lokale tenkere og ideemakere. For eksempel professorer og innovative tenkere på NTNU. Det er ikke bare konferansene en gang i året TEDx Trondheim bruker for å spre lokale tanker.

De har også salonger en gang i måneden der folk kan komme helt gratis og høre på foredragsholdere. Det er blant annet planlagt at det trønderske firmaet bak Wimp skal komme på en av disse salongene, som også er på DIGS coworking space

på Byscenen lørdag  28.9 og på DIGS coworkingspace i Olav Tryggvasonsgate 30, søndag 29.09