I kveld braker det løs i Samfundet med Midt-Norges største prisutdelingsshow. Keep of Kalessin står for et av 16 sceneinnslag i løpet av et 2,5 timers fullspekket program. Oppladningen har vært uvant for metalbandet nå mest kjent for sin seier Grand Prix-delfinalen.

Vant til uvant publikum

–Vi har faktisk vært i Se og Hør. Det er så mainstream som det kan bli, sier gitarist og låtskriver Arnt Grønbech i Keep of Kalessin. Han tror slettes ikke det blir rart å opptre for feststemte gjester som kanskje ikke er så vant med mørk metal.

–Vi begynner å bli vant med det. Sånne ting gjør vi for å vise frem bandet til folk som ikke tror de liker metal, men som det viser seg gjør det likevel. Etter Grand Prix har vi fått fans fra 6 til 70 år. Sånn sett tror jeg dette blir dritkult.

–Hva spiller dere?

– Det er nok ingen overraskelse at vi spiller "Dragontower", avslører Grønbech som ellers er i full sving med bandets nye album. Chand Torsvik befinner seg også i studio, i Oslo, men tar seg tid til en opptreden i Samfundets storsal. For første gang i sitt liv.

Chand med eget materiale

–Det blir stilig. Æ glær mæ vældi, sier Chand, uklanderlig positiv som vanlig.

–Jeg er utrolig glad i Trondheim, det er en vakker by. Jeg er veldig takknemlig over å bli spurt om å spille.

–Det er vel en av Trøndelags fineste byer?

–Det er nok det. Men det er nå noe med Namsos og da, hehe.

Chands neste plate kommer til våren en gang, og han drister seg til å avsløre at "det blir iallefall en av mine egne" om låtvalget i kveld. Større spenning knytter det seg til de tre hemmelige artistene som skal spille på showet. Arrangør på femte året, Adresseavisens Stian Wallum, smiler lurt når vi spør.

Holder kortene tett

–Overraskelsene ligger høyt oppe på hylla. De vil gi publikum bakoversveis, er alt han vil si.

Vi får derimot opplyst at rekordmange 6200 stemmer har kommet inn for å avgjøre hvem som stikker av med de 17 prisene som skal deles ut av prominente kulturaktører mens Ingrid Bolsø Berdal og Hermann Sabado leder showet. I tillegg til Chand og Keep of Kalessin, kommer Johndoe, Are & Odin, Fremmed Rase, G.O.D.S. samt en rekke kjente gjesteartister som skal fremføre et utvalg av årets hiter sammen med kapellmester Per Borten og husband.

Tettpakket program

Som ikke det var nok kommer to av de tre mest lovende band-nominerte Soup, Jack Dalton og St. Helen til å sørge for nachspiel på Klubben sammen med Sveinung Sundlis Los Horribles, mens vinnerbandet opptrer i Storsalen. Det blir også Dj Skurk og kanskje nok en overraskelse som sørger for dans på Selskapssiden inn i de små timer.

–Det er artig å gi mer enn forventet, sier Stian Wallum som opplyser om at det nå er to hundre billetter ledige.

–Vi har solgt mer den siste dagen enn i løpet av de tjue første. Når vi slår på stortromma er det viktig for oss at så mange som mulig kommer. Jeg tror det blir utsolgt, spår arrangøren.

Aktuell: Ut-Awards i Samfundet fredag kl. 20.30.