Tirsdag 20. august skal Nora Brockstedt, Anne Grete Preus og Lillebjørn Nilsen hylles under årets Hall of Fame-seremoni i Clarion-hotellet på Brattøra. Seremonien blir også sendt på Tv 2 lørdag 31. august klokken 20.

– Dette er en måte å si takk på. Takk til Nora, Anne Grete og Lillebjørn. Dere har gitt meg glede og forankring. Dessuten er det viktig å markere disse artistene for å tydeliggjøre for de som kommer etter oss – dette bør dere få med dere! sier Hanne Krogh.

Musikk og minner

– Hva tenkte du da du fikk forespørselen?

– Det var en stor tillitserklæring. Ærefullt og veldig moro, sier artisten som er svært begeistret for Rockheim:

– De tar populærmusikken på alvor og bestreber seg på å fortelle den virkelige virkeligheten, ikke bare en virkelighet slik smakspolitiet mener det burde ha vært. Det er ingenting som kan sette oss tilbake i stemninger, minne oss på hvem vi er og hvor vi kommer fra, som popmusikk. Når jeg hører en tone fra en annen tid i livet kjenner jeg luktene og stemningen fra den gangen. Det er også viktig å kunne stoppe opp og se seg tilbake i en tid når alt går så fort, sier hun.

Vil ha mer norsk

Krogh er glad for at Rockheim løfter norsk musikk.

– Det er utrolig velvalgte og berettigede innlemmelser. Det er skammelig hvor lite norsk musikk som spilles i norsk radio. Det fratar både oss voksne og de som er yngre muligheten til å høre låtene som har vært, og fortsatt vil være, viktige for folk i landet. Tv-programmene «Hver gang vi møtes» viser for eksempel hvor rørende takknemlige folk er for å få musikk fra sin egen virkelighet. Jeg bruker å si at det som kjennetegner en kunster er en som kan se, vet at han ser, og som løfter det opp i lyset sånn at vi andre kan se, illustrerer 57-åringen

– Hvordan skal du forberede du deg til oppgaven?

– Først har jeg premiere på mitt eget sommershow i kulturhuset Bølgen i Larvik 3. juli. Etter det skal jeg med stor glede lese meg opp på artistene. Det morsomste jeg vet er å skaffe meg kunnskap. Og så må jeg finne ut hva jeg skal ha på meg, ler Krogh.

– Tror du selv du vil få en plass i det gode selskap etter hvert?

– Haha, det vil jeg ikke svare på nå. Men jeg synes jeg er i veldig godt selskap ved at jeg får være med i dette selskapet, sier Hanne Krogh.

i Clarion Hotel & Congress 20. august kl. 19.

foto
Hanne Krogh leder Hall of Fame-seremonien i Clarion på Brattøra 20. august. - Vi som var til stede på den aller første Hall of Fame-seremonien i 2011, glemmer aldri den fantastiske talen hun holdt for Wenche Myhre. Hanne Krogh er en meget dyktig og folkekjær artist. Hun er veldig flink med ord og har et vinnende vesen. Og hun har et nært og lidenskapelig forhold til norsk populærmusikk, sier Rockheim-direktør Petter Myhr i en pressemelding. Foto: Gitte Johannessen