Leder i Norsk Rockforbund, Line Endresen, har ingen tillit til Rock City og ser heller ikke hvordan ressurssenteret skal klare å skape tillit i fremtiden.

Provosert over Rock City-ledelsen

Diskusjonen om hva Rock City skal være og om hvorfor det ble plassert i Namsos i utgangspunktet fortsetter. I dag kom Endresen med en kronikk på nrk.no der hun fortsetter sin knallharde kritikk mot rockesenteret.

Les hele kronikken her

Hun skriver blant annet at det gir «et utrolig feilslått og dårlig bilde av musikkbransjen når den aktøren som har mandat til å være et nasjonalt ressurssenter for norsk musikkbransje, klarer å svi av 10 millioner mer enn budsjettet deres på 10 millioner.»

Endresen skriver også at hun er provosert over at dagens ledelse ved Rock City beklager at de ikke har oppfylt det nasjonale mandatet bare et par uker etter at de forsvarte den viktige jobben de gjør under en paneldebatt på Bylarm.

-Ingen tillit

I en e-post til Adresseavisen sier Endresen at hun ikke vet hvordan Rock City skal kunne gjenvinne tillit i bransjen, og at hun ikke tror at de har mulighet til å bli et nyttig ressurssenter slik situasjonen er nå.

-Jeg ser ikke et behov for et slikt ressurssenter i dag, men vi trenger et fokus på forskning og profesjonalisering. Slik situasjonen er i dag har jeg dessverre ikke tillit til Rock City, skriver Endresen.

Ydmyke for kritikken

Daglig leder i Rock City, Åsmund Prytz, sier han forstår at kritikken kommer.

-Vi prøver å være ydmyke og åpne for den kritikken som kommer, og mye av den er jo berettiget, sier Prytz.

Han forteller at det er viktig for Rock City å komme på banen og få vist hva de kan være så snart som mulig.

- Vi tar mandatet på alvor og det er viktig for oss å gjenvinne tilliten, Vi ønsker å samarbeide tettere med bransjen og de andre ressurssentrene og har flere interessante ting på gang, sier han.

Maktspill

Endresen går også hardt ut mot sentrale politikere som hun mener mangler ryggrad. Arild Stokkan-Grande, Anniken Huitfeldt og Hadia Tajik får alle kritikk for å ha bevilget penger til det Endresen mener er et luftslott.

«Hvor er ryggraden? Skal jeg miste troen på politikere nå så kort tid før vi alle skal gå til stemmeurnene? Kanskje jeg er naiv som tror at våre folkevalgte legger en kulturpolitikk og satser kulturkroner fordi de ønsker å utvikle feltet, ikke fordi dette bunner i politisk maktspill?»