– Jeg ser ikke fram til å komme til Trondheim. Det blir ikke gøy, og vi gruer oss veldig, sier vokalist og gitarist Lars Lønning.

– Det var ironi, jeg mener så klart det stikk motsatte. Jeg er veldig glad i byen.

Gode minner

Lønning og resten av det politisk-humoristiske stonerrockbandet Black Debbath spiller for første gang på Byscenen lørdag.

– Vi trodde vi hadde spilt der før, men det kom vi fram til at vi ikke hadde. Det er litt skummelt, vi aner ikke hva som venter. For alt vi vet er det ei rønne, bare dritt og ingen gidder å komme. Mange usikre momenter. Det er en vond følelse, men med øl og akevitt går det, sier han.

I Studentersamfundet har de derimot opptrådt flere ganger, forrige gang under Duplexfestivalen i januar 2011. Lønning forteller om minneverdige konserter i det runde huset.

– Samfundet er helt klart blant våre topp ti beste konsertscener. Det er et magisk sted å spille. Rundt 2004 spilte vi for 4000 mennesker der. Vi fikk enorm respons, en kjempedrøy opplevelse. Noen av våre flotteste konsertopplevelser har vært i Trondheim, sier vokalisten.

Nytt album

De andre bandmedlemmene er Aslag Guttormsgaard, Egil Hegerberg og Ole Petter Andreassen. Sammen er de kjent for sine tunge riff og humoristiske og politiske tekster.

– Publikum skal få seg en nesestyver. Vi tyr til harde og tunge midler for å kna og hjernevaske dem. Når konserten er ferdig kommer de til å tenke nøyaktig som oss. Det kan minne litt om det som skjedde i Tyskland for noen år siden. De blir forandrede mennesker, og går fra å være et blankt ark til et nydelig maleri, sier Lønning.

Nå er de på turné med sitt sjette studioalbum «Nå får det faen meg være rock! Akademisk stoner-rock!»

– Vi skal spille mye fra den på konserten, siden det er mye å velge i. Litt for mor og litt for far. Det er nesten fem år siden forrige plate, så vi oppdaget igjen gleden av å lage nye ting, og ble inspirert av all idioti. Vi setter fingeren på tåpeligheter.

Det som trigger dem mest, er Christian Ringnes' skulpturparkprosjekt på Ekeberg i Oslo. De har dedikert låten «Nei til runkesti på Ekeberg» til Ringnes og skulpturparken, hvor de blant annet synger: «Kjære Ringnes, bevar oss fra det onde».

– Det er det dummeste jeg kan tenke meg, sier Lønning.

 på Byscenen, lørdag 2. mars kl. 22.00.