I helga byr Ladehammerfestivalen på nykommere innen flere musikksjangere.

–Årets program er først og fremst meget allsidig. I helgen kan man få med seg alt fra hip hop til metal, sier leder for festivalen, Simon Lie. I tillegg arrangeres en egen minifestival for barn på lørdagen, «Barnehammer'n». Dyrebeskyttelsen i Trondheim, som får nyte godt av festivalens overskudd, stiller med revekostymer for ungene.

Les mer om årets festival her.

Cirka Teater-helg

Helga byr på mang en anledning til å få sett Cirka Teater i aksjon. Anne Marit Sæther og Gilles Berger har skapt og spilt teater i 30 år, og dette feirer de med en liten teaterfestival i Trondheim. Selv om de har reist over hele verden med sine produksjoner, er det her de føler seg hjemme.

– Jubileumshelgen er vår gave til Trondheim og vårt trofaste publikum. Vi vil ikke bare feire oss selv, men alle som har bidratt til Cirka Teaters liv gjennom 30 år, sier Sæther, som sammen med Berger dannet Cirka Teater i 1984.

I første omgang spiller de på fredag, når de under Åpningshelga på Sverresborg viser både «Musika Mobile» og «Tankelaboratoriet» på museet, førstnevnte i samarbeid med Luftforsvarets musikkorps.

På lørdag kan du få med deg gateteateret «Og så kom fyren» iNordre gate i Trondheim. Forestillingen ble til i løpet av en gateteaterturné i 1984.

– Ved å gjøre denne forestillingen kommer vi i kontakt med drivkraften vi hadde den gangen, og det som var utgangspunktet for det 30 år lange eventyret. Drømmen var å få lov til å formidle egne rare, poetiske og magiske historier. Den drømmen har vi fortsatt, sier Sæther.

Danseforestillingen Space me av Inclusive Dance Company vises på Teaterhuset Avant Garden, med scenografi av Cirka Teaters Gilles Berger. Denne vises både lørdag og søndag.

Kulturskolefest og Kystens dag

Denne uka er 4 000 barn og unge fra Trondheim kommunale kulturskole i aktivitet med konserter, scenekunst og visuell kunst. Kulturskolen 40 år: Kulturskolefest foregår ved en rekke arenaer over hele byen. Det vises en Sommerutstilling på Galleri KiT som åpner lørdag og står til onsdag i neste uke. I tillegg arrangeres Dokkfest på Solsiden-området og Tangentfest i Olavshallen lørdag.

Det er fjerde året med Kulturskolefest, og prosjektleder Line Henriksen oppfordrer folk til å kikke på programmet og velge og vrake.

– Nivået er høyt. Vi er veldig stolte over kvaliteten både på scenekunsten, musikken og den visuelle kunsten, sier hun.

Lørdag er det også klart for Kystens dag. Hele familien inviteres med på flere arrangement av den maritime sorten: Det blir matlaging, akvarium, båtturer, konsert, bokbad og møte med Elias fra Barne-tv. Det hele tar plass på Krigsseilerplassen, Trondhjem Sjøfartsmuseum, Fosenkaia og Jomfruallmenningen. I tillegg holdes det konsert med Kystfolket påKafé Skuret.

Jungelbrøl fra Munkholmen

Det ules, krafses og klores når Teaterlaget i Bul nå setter opp «Jungelboken» som årets sommerteater på Munkholmen. Denne musikalen markerer 30-årsjubileet for teaterlagets sommerteater, og går både fredag og søndag denne helga samt hver dag utenom lørdag til og med 27. juni.

– Personlig synes jeg det er et dypt stykke. Det at Mowgli er et utskudd i den verdenen han vokser opp, kan godt overføres til menneskesamfunnet. Det handler om hvem som er innenfor og hvem som er utenfor, forklarer regissør Elin Stangnes.

Les mer om sommerteateret her.

Fredag og lørdag vises også Avgangsutstilling ved Norsk fotofagskole, mens lørdag er åpningsdag for «Landet ditt...» ved Trondheim kunstmuseum Gråmølna.

Pauline Oliveros (82) er en amerikansk komponist og spiller akkordion. Hun var en sentral aktør i utviklingen av den elektroniske kunstmusikken på 1950-tallet og en av grunnleggerne av San Francisco Tape Music Center tiåret etter. Fredag kan du oppleve henne i Trondheim Sinfonietta på Trondheim kunstmuseum Bispegata.

– Vi lever med mye lyd rundt oss, og vi hører hele tiden. Men å lytte er å høre med oppmerksomhet, sier Oliveros, som mener at det menneskelige øret har lært seg å favorisere talestemmen på bekostning av all annen lyd.

Lyd blir det også i Olavshallen i helga når Åge Sten Nilsen fremfører Queen med Trondheim Symfoniorkester under TSO: The Show Must Go On - Symphonic.

Se video fra fremføringen her.

Fredag kan du oppleve Pauline Oliveros (82) på Trondheim kunstmuseum Bispegata. Foto: AccuSoft Inc.
Kulturskolen har noe å by på for barn og unge i alle aldre. Konserten «Slik begynner det» er full av smil og glede. I år på Rosenborg skole lørdag.
Mowgli (Jakob Rørtveit) får erfare at jungelen ikke lenger er et trygt sted å være. Her blir han forsøkt spist av Kaa (Silje Botten). Foto: Eline Bjerkan