Nyheten ble sprukket av festivalsjef Ernst Wiggo Sandbakk under søndagens konsert i Dokkhuset, til massiv applaus fra publikum.

– Vi lurte først på om vi skulle vente til etter festivalen med å gå ut med det. Men så innså vi at det i grunn ikke er noe vits å vente. Hvorfor skal ikke folk kunne glede seg lengst mulig, sier Sandbakk til adressa.no

Han ser ikke bort ifra at dette kan være festivalens beste booking noensinne. Dermed er headlineren for 2014 booket et år i forveien og Sandbakk er langt fra beskjeden når han skal beskrive frontfigur i bandet, Pat Metheny.

Ikke første gang

– Han er den største nålevende jazzgitaristen. Han står for en publikumsvennlig, moderne jazz og kommer hit med enorme trailere, med tonnevis av utstyr. De har en produksjon på linje med et stort rock 'n' roll band. Det er ganske spesielt for sjangeren. Om det blir mindre enn 1000 personer blant publikum, blir det faktisk for smått for Pat Metheny.

Mest sannsynlig vil konserten gå på Clarion Hotel, samme sted hvor Jarle Bernhoft holdt konsert for noen år siden.

Det er langt fra første gangen at bandet besøker landet. I 2003 dro bandet på norgesturné sammen med Trondheim Jazzorkester.

Har brukt ett år

Frontfiguren Pat Metheny er kanskje mest kjent for ensemblet Pat Metheny Group som han har spilt sammen med siden 1977. De har gitt ut 11 studioalbum, som har solgt så mye som 20 millioner eksemplarer. Det har gitt han 10 grammypriser, og ingen har vunnet grammy i flere kategorier enn dem.

Neste år gjester han Trondheim sammen med et annet grammyvinnende band, bestående av Chris Potter, Ben Williams og Antonio Sanchez.

- Vi begynte med dette prosjektet for ett år siden. Vi forsøkte først å få han på scenen i år, men turnen hans ble avlyst. Men denne gangen klaffet det perfekt og det er vi kjempefornøyd med. Vi skal spre gode opplevelser til folk, det er hele motivasjon bak det vi driver med, sier en fornøyd Sandbakk.