5. september går finalen i den norske Melodi Grand Prix JR av stabelen, og etter tre strake år med trøndersk seier (Malin, Ole Runar og Celine) er det nok mange som lurer på om det snart skal bli mulig for unge talenter fra andre kanter av landet å hevde seg.

To fra Midt-Norge

Og det blir det ganske sikkert i år, for i går kveld ble årets ti finalister presentert, og i år er bare én av finalistene bosatt i Trøndelag - og skulle Martinius vinne så vil også andre enn trøndere kunne sole seg i glansen, for Martinius og familien kommer egentlig fra et annet sted i landet og har ikke bodd så veldig lenge på Vikhammer.

Gruppa The Battery fra Surnadal har også blitt plukket ut og skal forsvare Midt-Norges ære sammen med Martinius. Hans Olav Settem (14), Brage Kristian Einum (13), Oddbjørn Sponås (13) og Stein Boge (13) skal synge låten «Tenke Nå» som handler om miljøvern og global oppvarming.

Spiller inn

Martinius skrev låten sin etter at han skadet foten rett før jul og ble sittende inne i frimuttene og finne på rimord. Plutselig omtrent bare datt melodien ned i ham - og finalelåten «Bling Bling» var født.

Martinius liker Michael Jackson, AC/DC og High School Musical og er opptatt av fotball, dyr, dans, venner og familien i tillegg til musikken.

I disse dager spiller Martinius og flere av de andre finalistene inn sine egenkomponerte låter i Nidaros studio i Trondheim.

Foto: Kaland, Ole