Spill Resident Evil: Racoon City PS3 / Xbox 360 Aldersgrense: 18 år

Terningkast en eller terningkast to? Av og til må det hardt skyts til for å få fram budskapet. Det finnes ingen fin måte å pakke inn sannheten på når det gjelder «RE:RC». Dette er et møkkaspill. Sånn er det bare. Nå er riktignok alle anmeldelser, enten du leser dem i norsk avis eller på en stor spillside på nettet, et uttrykk for en persons subjektive mening. Men når alle disse subjektive røstene synes å enes om en felles konklusjon, er det ofte en kjerne av sannhet. «RE:RC» har i løpet av de siste par ukene mottatt et unisont rop om at dette slett ikke er bra nok. Og nå akter jeg å slutte meg til hylekoret.

«RE:RC» er en såkalt «spin-off» til den mangeårige spillserien fra Capcom. En serie som har satt ny standard for både action- og horrorsjangeren med jevne mellomrom. Høydepunktene har vært mange, men de fleste synes å være enige om at det aller første spillet fra 1996, samt «Resident Evil 4» fra 2005, er to av de beste spillene som er utgitt – uavhengig av sjanger. «RE:RC» derimot, er et av de dårligste. Et fullstendig generisk tredjeperson skytespill som bare løselig er knyttet til RE-universet. Grafikken er grumse-grå, kontrollene tunge og klebrige, historien er dummere enn du klarer å forestille deg og det hele er over før du rekker å tenke over om du skal levere det tilbake til butikken eller ikke. Multiplayerdelen har en håpløs matchmaking og spillet føles på alle tenkelig måter som et uferdig spill.

Denne styrer du fint unna.

OPPTUR: Spillet er veldig, veldig kort - heldigvis.

NEDTUR: Alt! En skam at RE-navnet er knyttet til dette kyniske produktet.

Øynene bedrar: «Resident Evil: Racoon City» ser feiende flott ut på skjermbilder og reklamemateriale, men la deg ikke lure. Dette er under middelmådig.