Album Halvdan Sivertsen: GJØR DET SÅ GJERNE

Sivertsen er en kommunikator av rang, på scenen er han i sitt ess, alene eller sammen med andre. Men han er også en god låtskriver, noe som er kommet litt i bakgrunnen de siste årene. I medvinden etter «Hver gang vi møtes»-suksessen hadde det passet utmerket med en revitalisert Halvdan også på et album med nyskrevne låter.

For denne lytteren blir ikke forventningen innfridd på «Gjør det så gjerne». Det kan ligge mye i de ti nyskrevne låtene her, men underteksten druknes av den hyggelige overflaten av norsknorsk natur og hygge i fellesskapet og velmente politisk korrekte refrenger.

Mye ligger i arrangement og produksjon, som er medhårs og pyntelig. Mye stryk og blås, dyktig og skikkelig fremført, omtrent som det kunne vært på 70-tallet. Alt understreker klisjeen av Halvdan Sivertsen, knapt noe utvider bildet av ham.

Hør plata i Wimp eller Spotify.

I tillegg får vi tre låter han gjorde på «Hver gang vi møtes», fine versjoner av Elvira Nikolaisen og Bertine Zetlitz – og en ny innspilling av «Lonesome Traveller» («Reise aleina») som naturlig nok minner mer om The Seekers og andre 60-tallsversjoner enn Vinni og Paperboys.

De tre låtene skiller seg positivt ut blant originallåtene. Det betyr ikke dermed at alle de nye låtene er svake, men at de på grunn av uspennende innpakning fremstår endimensjonale.

Høydepunkt: «Reise aleina»

Innfrir ikke: Ingenting på den nye plata utvider bildet av Halvdan Sivertsen, mener vår anmelder. Foto: Richard Sagen