Album Frida Amundsen: SEPTEMBER BLUE

Du har kanskje ikke hørt om henne, men sjansen er stor for at du har hørt henne. Frida Amundsens single «Closer» ble nemlig en av de mest spilte låtene på norsk radio i fjor. Nå gir Amundsen publikum innblikk i hele albumet, «September Blue».

19-åringen fra Vaksdal utenfor Bergen befinner seg i det etter hvert nokså overfylte rommet av kvinnelige norske singer-songwritere. Der diskuterer hun visepop med Marit Larsen og Lene Marlin, mens Susanne Sundfør sitter i den andre enden av rommet og filosoferer over tilværelsens uutholdelige letthet.

Fra metafor til virkelighet: Lene Marlin og Amundsen har samarbeidet om ett av sporene på plata. «Yesterday’s gone» er en saktegående, pianodrevet ballade der Amundsens inderlige vokal gjør at man kan tilgi en klisjéfull tekst.

«September Blue» er delt omtrent på midten mellom denne typen låter, og mer uptempo-sanger som fint kunne funnet plass på en Marit Larsen-skive. Selv om Amundsen får vist mer av hva som bor i stemmen hennes på balladene, er det på de mer poppa låtene de ulike elementene i hennes sound virkelig kommer sammen til en helhet. Resultatet er varm, sommerlig radiopop.

Høydepunkt: «Rush»

Pop og ballader: Balladene viser hva som bor i Frida Amundsens stemme, men det er de mest poppa låtene som er mest vellykket, mener vår anmelder.