Den fransk-kanadiske musikeren og musikkprodusenten har gitt godlyd til artister som Bob Dylan, U2 (bl.a. på klassikerne «Joshua Tree» og «Achtung Baby»), Peter Gabriel, Robbie Robertson, Neville Brothers og Emmylou Harris.

Dessuten har han gitt ut fem soloalbum. Debuten «Acadie» kom i 1989, etter et hektisk tiår som produsent på mange store produksjoner.

Solodebut i 1989

««Acadie» er full av levende, variert musikk fylt av en sterk indre kraft. Fra stillferdig, stolt rock til fransk-kanadisk folkemusikk skaper Lanois en fascinerende helhet. Aron Neville, deler av U2 og Brian Eno gjester på flere spor, men det er hovedsakelig musikere fra New Orleans som får denne platen til å syde av liv og vokse ytterligere over tid. Når rocke-året 1989 skal oppsummeres kommer man et godt stykke på veg med Daniel Lanois», skrev Adresseavisens anmelder Terje Eidsvåg den gangen.

Trio til Trondheim

I fjor slapp han debutalbumet til sitt siste bandprosjekt Black Dub, bestående av Daryl Johnson (bass), Trixie Whitley (vokal) og Brian Blade (trommer). Black Dub kommer ikke til byen, men trommeslager Blade er med Lanois, sammen med bassist Jim Wilson.

Lanois kommer til å spille låter fra hele karrieren, i tillegg til ny musikk fra et album trioen jobber med for øyeblikket.

Daniel Lanois spiller på Dokkhuset 4. mars 2012.

Stjerneprodusent: Daniel Lanois har jobbet med artister som Bob Dylan, U2, Peter Gabriel, Robbie Robertson, Neville Brothers og Emmylou Harris.
Stjerneprodusent: Daniel Lanois har jobbet med artister som Bob Dylan, U2, Peter Gabriel, Robbie Robertson, Neville Brothers og Emmylou Harris.