Bergenseren tok over jobben etter Otto Homlung i januar 2010, og i dag ble det klart at han får fornyet tillit ut 2017.

Seltun varsler ingen store endringer i tiden som kommer, men vil fortsette å utfordre publikum samtidig som bredden og den folkelige tradisjonen skal ivaretas.

Kunstglede

–Jeg fortsetter å jobbe ut fra en tanke om at man aldri må undervurdere folks glede over å forstå kunst, understreker Seltun, som ikke har vært redd for å eksperimentere både med klassikerne og nytt materiale siden han startet i jobben.

–Jeg setter pris på den folkelige tradisjonen og bredden man har her ved teateret. Jeg føler at vi har tatt vare på den, men likevel lykkes med å få til en kunstnerisk spissing og egenverdi. Kanskje ikke hver gang, men mange ganger, sier han.

Vellykket Ibsen

Seltun nevner blant annet Et dukkehjem som et eksempel på et stykke der teatret lyktes med nettopp det.

–Det var en meget moderne Ibsen, men jeg fikk tilbakemeldinger på at folk satt igjen med en genuin følelse av at de skjønte stykket. Det å gi ting en ny form, og samtidig en klarhet og forståelse er viktig for meg.

Flere trønderske prosjekt

Selv om han holder kortene tett til brystet når det gjelder neste års program, røper Seltun at han vil satse mer på trønderske prosjekter.

–Det kan være basert på ting som skapes her, eller det kan være å gjøre noe på noe trøndersk, klassisk romanlitteratur som ikke er Falkberget. Hva det er vil jeg ikke si noe om, men vi har en plan om å samarbeide med noen kjente trønderske artister på scenen, sier Seltun.

Fornøyd styreleder

Styreleder Terje Roll Danielsen er svært godt fornøyd med at Seltun takket ja til et nytt åremål.

- Han har spisset teatrets profil og satset på et moderne teateruttrykk som slår an hos publikum. Også sin funksjon som administrerende direktør har han utført svært tilfredsstillende, skriver Roll Danielsen i en pressemelding.