Hele programmet for den 25. Isfit-festivalen er nå offentliggjort og åpningen den femte februar er det popbandet Pow Pow som står for. Bandet tok i fjor steget opp fra undergrunnen og presenterte seg med låten «Alpha Waves». Mens tidligere produksjoner hentet inspirasjon fra 70-tallets krautrock og kosmisk frieri, vil det nok serveres flere poplåter på Klubben denne torsdagen.

Fredrik Græsvik i samtale med Dalai Lama

Lørdag syvende februar entrer Peter Eigen, grunnlegger av rådgivingsorganet til Transparency International, talerstolen i Storsalen. Han får følge av Margaret Berger og Einar Tørnquist, som stiller opp i livesending med P3-konseptet Lørdagsrådet. Kvelden avsluttes med det svenske rockebandet Västerbron på Knaus.

Det er allerede kjent at Isfit tar imot Dalai Lama i år, og nå er det fastslått at det er TV2-journalist og forfatter Fredrik Græsvik som skal samtale med ham under dialogen «A better future without corruption».

Tusvik & Tønne

Oslo-baserte Det andre teateret og Trondheims improteatergruppe, ImproSchmimpro, er også tilskudd til årets program. Sammen skal de improvisere teaterstykket «Murder, she improvised» som blir vist på Samfundet 11. februar.

Ellers byr Isfit-programmet blant annet på humorduoen Lisa Tønne og Sigrid Bonde Tusvik 10. februar. De to har i høst hatt solid suksess på Latter med showet Tusvik & Tønne Live og Usensurert. Nå tar de altså med showet til Trondheim. Lørdag 7. februar kommer menneskerettighetsforkjemperen Aayat Alqormozi fra Bahrain til Trondheim for å motta Studentenes fredspris. Det var lenge usikkert om Alqormozi fikk lov til å reise til Norge:

–Når man kommer fra et land med et strengt regime, er det ikke bare å hoppe på et fly og reise. Det er flott at hun nå kommer og det er viktig for ISFiT å få vinneren hit, har Thomas Haug, kommunikasjonsansvarlig i fredsseksjonen i ISFiT, tidligere uttalt til Adresseavisen.