«Skal vi danse»-aktuelle Agnete Kristin Johnsen har blitt misbrukt i en slankereklame på Facebook, skriver VG Nett.

I annonsen på Facebook står det følgende: «Agnete Kristin Johnsen inspirerer tusenvis av kvinner til å gå ned i vekt. Det hun gjorde for å gå ned fra størrelse 9 til 6 har hatt en forbløffende suksessrate på 90 prosent.»

- Ren svindel

Musikeren, tidligere kjent som vokalist og frontfigur i gruppa The BlackSheeps, synes det er trist å ha blitt misbrukt i en falsk reklame.

- Det er ren svindel å trekke Agnete inn i dette. Vi tar sterk avstand fra det. Agnete synes det er trist og veldig ugreit at noen brukere henne i en direkte falsk reklame, sier manager Stein Vanebo til adresssa.no.

De har blitt enige om at advokat Kyrre Osmundsen fra firmaet Adnor Advokat nå tar saken videre.

- Vi ser det er en utenlandsk aktør som har brukt google translate i reklamen. Så det hele blir bare flaut og dumt. Vi har egentlig ikke lyst til å si noe mer. Dette fortjener ikke mer respons fra oss. Vi må heller bruke andre virkemidler, som jussen, på dette, sier Vanebo.

Vil anmelde

– Et eller annet selskap har benyttet Agnete sitt navn uten tillatelse. De har opprettet en falsk intervjuside hvor de refererer til at hun har benyttet diverse helsemidler. Vi har ikke funnet personen eller firmaet som står bak ennå, men vi jobber med saken, sier advokat Kyrre Osmundsen til VG Nett.

Han kjenner foreløpig ikke til hvem som står bak, men sier de vil bli anmeldt for å ha misbrukt navnet.

– Det er ikke gitt samtykke på noe område, og så vil det bli opp til politiet å vurdere hvilke konsekvenser det vil få. Det har med privatlivets vern og vernet man har som artist å gjøre. Dette er ren reklamesvindel, sier han til nettavisen.

Flere misbrukt

VG har tidligere skrevet om flere kjendiskvinner som har blitt misbrukt i reklamer på Facebook. Facebooks pressekontakt i Norden har ved en tidligere anledning svart avisen at de ser alvorlig på slike saker.

– Dette er brudd på våre retningslinjer, og vi har ingen toleranse for personer som bryter våre annonseregler. Dette er misbruk av Facebook, samt brukere av Facebook og de som blir misbrukt gjennom bilder i slike annonser, svarte pressekontakt i Norden, Frida Löwengren, i en epost til VG.