– Vi snakket med deg i september, like før du deltok på Trondheim Tattoo Convention. Hvordan har livet og jobbingen vært etter det?

– Det har skjedd omveltninger i livet mitt, men alt har bare vært til det positive. Nå har jeg masse tid til å holde på med kunst og tatovering. Jeg har begynt å male mer og planlegger en utstilling mot våren. Jeg har også tatt opp et gammelt prosjekt med å gi ut en fargeleggingsbok med tatoveringsmotiver.

– Er det mange som vil ha nye tatoveringer før jul?

– Ja, det er veldig mange som vil pynte seg før jul, jeg har vært fullbooket i ganske lang tid nå. Kollegene mine på Mythos Tattoo har lagd en julekalender med motiver som de har gitt ut til en koselig førjulspris. Det har vært veldig populært.

– Hvilken sak i nyhetsbildet har gjort mest inntrykk på deg i året som har gått, og hvorfor det?

– Det er mange saker som har gått inn på meg, men det mest hjerteskjærende er flyktningkrisen. Det er så mange grusomme skjebner som har kommet frem. Artikkelen om at det var mange trøndere som ville åpne opp hjemmene sine for flyktningene rørte meg veldig.

– Hvor og hvordan feirer du jula?

– Da jeg var liten hadde vi mange faste juletradisjoner. Vi så julefilmer på NRK og TV2, vi spiste mat og åpnet pakker med hele familien. Nå er det rundt sju år siden jeg har vært hjemme. Jeg har valgt å tilbringe jula enten alene eller med venner de siste årene. Som regel har jeg tatovert gjennom hele romjula også, det er mange som ønsker å pynte seg når juleroen har senket seg. Men i år skal jeg hjem til Nordland i jula. Jeg er veldig spent, men gleder meg til å feire sammen med tantebarn, søsken og mamma. I år feirer vi i farmors gamle hus. Det blir nok ganske rart, jeg har ikke vært hjemme og feiret jul siden hun gikk bort. I romjula drar jeg tilbake til Trondheim og skal jobbe med bokprosjektet mitt, være med venner og min nye kjæreste.

– Har du noen spesielle tradisjoner du ikke kan hoppe over, eller tar du ting som det kommer?

– Det er noen tradisjoner jeg må ha med meg. Som å sitte under dyna i stua og spise godteri fra julestrømpen mens jeg ser «Tre nøtter til askepott», «Mikkes jul», «Gremlins» og «The Nightmare Before Christmas». Og så pleier jeg alltid å ha et juletre med masse filmrelatert julepynt på.

– Hva er ditt beste juleminne fra barndommen?

– Det må være da jeg og storesøsteren min kledde på hestene juledrakter og dro ut på rideturer sammen.

– Har du noen nyttårsforsetter?

– Nyttårsforsettet mitt er å fullføre et stort maleri i måneden. Jeg skulle gjerne ha sagt «slutte å spise godteri», «trene mer» og alle de tingene. Men det vet jeg at jeg kommer til å bryte fort, ha ha!

Linn Theres Pettersen er tattovør av yrke, men kommer også til å dyrke malingen mer i 2016. Foto: Privat