- Da jeg forsto at vi landet Status Quo, ble jeg iskald og klam i hendene! Jeg skjønte at jeg akkurat hadde fått bekreftet en konsert som vil bli et høydepunkt i Steinkjerfestivalens historie. Et minne for livet for de 6000 som får anledning til å oppleve konserten, sier Svein Bjørge om bandet som avslutter festivalen på Rismelen som neste år blir arrangert 24. og 25. juni.

Vi har rett og slett oppdratt publikum

Hits siden 1967

Status Quo hadde sin første hit, «Pictures of Matchstick men» i 1967, men det var på 70-tallet de fant sin stil og ble en institusjon. Status Quo har holdt seg til sin enkle oppskrift, en effektiv boogie-rock gjennom hit etter hit, album etter album, konsert etter konsert.

Til sammen har de solgt over 100 millioner plater, og gylne hits som «Down Down», «Paper Plane», «Roll Over Lay Down», «In the Army now», «Caroline» og «Rockin' All Over the World» vil de aldri slutte å spille.

Sistnevnte låt er komponert og opprinnelig utgitt av John Fogerty, men det ble Status Quos signaturlåt, og var selve åpningen av verdens største konsert Live Aid på 80-tallet.

Frontfigurene Rossi og Parfitt

Francis Rossi og Rick Parfitt holder stadig koken som frontfigurer i Status Quo, de frontet bandet sammen allerede i 1967. De spiller begge gitar og synger, og har sammen med Andrew Bown utgjort Status Quo siden 1976. John ‘Rhino’ Edwards har «bare» vært med siden 1986.

Himmel og helvete

Det er ikke første gang de spiller i Midt-Norge. De har spilt i Granåsen, Blues In Hell og Selbufestivalen.

Festen er ikke over for Quo

Da undertegnede møtte Rossi og Parfitt i 2005 husket de konserten på sletta i hoppbakken i Granåsen som den verste konserten gjennom hele sin karriere, («vi så ikke publikum og publikum så ikke oss»), men de hadde svært gode minner fra festivalen på Hell, som førte til at de ikke bare har rocket «all over the world», de har til og med spilt i Hell - og Francis Rossi hadde fortsatt t-skjorta fra festivalen som beviste det.

Adlet av dronningen

Da vi snakket med dem i 2005 var den store drømmen å oppnå å bli «adlet» av dronning Elizabeth som enkelte andre i deres generasjon rockere. Fire år etter skjedde det, i 2009 ble Francis Rossi og Rick Parfitt de tildelt OBE-ordenen (Order of the British Empire).

Men selv om de har oppnådd sin største drøm, turnerer de fortsatt jevnt og trutt. Nå til og med til Steinkjer.

Fortsatt i front: Rick Parfitt (til venstre) og Francis Rossi har vært frontet Statuz Quo siden første hit i 1967. Foto: kim Nygård