Onsdag

Vitensenterets påskeprogram byr på påskeorigami og dessuten et møte med selveste påskeharen, i Vitensenteret i Kongensgate. Program hver dag frem til påskeaften.

På Hitra er alt klart for påskecabaret med tekster av Jakob Sande i Ægirsalen i Kystmuseet i Sør-Trøndelag. Premieren er onsdag kl. 19, og forestillingen spilles også skjærtorsdag.

Cinemateket viser «Women in the Mirror» (kl. 18.30) og «Coup D'Etat» (kl. 21) av Kiju Yoshida onsdag. Trondheim kinos program finner du på filmweb.no.

Trondheimsbandet Dog & Sky har fått mye skryt for sin skakke rock og gjør sin årlige påskekonsert på Blæst onsdag kl. 22. Bandet har eksistert siden sommeren 2003, og musikken er basert på tekstene til den amerikanske poeten Matt Burt. Resten av bandet består av musikere fra jazz-, hardcore-, rock-, performance-, pop- og samtidsmusikkscenen i Trondheim. Dessuten snurrer Torgeir Lund fra Crispin Glover Records plater før og etter konserten.

Den Nakne Sannhet spiller inn påska på Landgangen i Vanvikan, med rock fra 60- og 70-tallet. I bandet finner vi bl. a. gitarist Peter Stokstad, kjent fra mange trubadurscener rundt om i byen.

Ute på by'n er det det diverse dj-er og pubunderholdning i dagene fremover. Pianist Julian spiller på Frakken onsdag og får avløsning av durkdrevne Tammy T fra skjærtorsdag. Rett over gata, på Britannia Hotell, er det entertainer Jose Luis Altamirano som holder koken . Dj Ranja snurrer plater på Familien.

Gluntan holder koken, og stopper onsdag kveld i Ungdomshuset Straum i Brandsfjord. Det blir mest Gluntan-musikk, men også høydepunkter fra Creedence Night-konseptet.

Skjærtorsdag

I Oppdal blir det både heftig soul og fyrrig bluegrass når kulturhuset inviterer til Skjærtorsdagsfest. Earlybird Stringband med oppdalingen Erlend Viken er et seksmanns strengeensemble som imponerer med flerstemt sang og presis bluegrass. Soulmates teller ti stykker på scenen, med full blåserekke og komp med trøkk. I front står vokalistene Christin Hoff og Ganges. I kulturhuset vises også utstillingen «Steg», med fire oppdalskunstnere. Se resten av påskeprogrammet for Oppdal på oppdal.com.

Om det klør i gitarfingrene har du muligheten til å møte likesinnede under Påskejam i kjelleren på 3B i Brattørgata i Trondheim. Jammen som går siste torsdag hver måned blir stadig mer populær. Arrangørene oppfordrer alle spillekåte musikere til å ta med instrument!

Lille London og Britannia Hotell i Trondheim er det også levende trubadurmusikk, mens Tammy T inntar pianokrakken på Frakken. Her blir det også karaoke.

Gluntan fortsetter påskeferden og spiller i kveld på Væktarstua i Stugudal, Tydal.

Langfredag

Tradisjonen tro fremføres Pergolesis «Stabat Mater» i Hospitalskirken langfredag kl. 15. Medvirkende er sopranene Stine Mari Langstrand og Nina Sætherhaug, sangere fra Cantare og sammensatt orkester.

Noen timer senere er Engegårdkvartetten klare til å fremføre Haydns «Jesu 7 ord på korset» i Nidarosdomen kl. 18.

Påskeaften

På Rabarbra Pub & Kaffebar på Bakklandet er det Gisle Sunde som underholder med det beste fra california-rocken fra 70-tallet, mens Marie Curie spiller plater på Cafe Vivaldi. Lille London, Frakken, Britannia Hotell, Three Lions og Vertshuset Møllenberg byr også på levende musikk.