Mesterkokk Christopher Davidsen, som kan vise til sølv i Bocuse d'Or, sølv i Bocuse d'Or Europe og gull i Global Chef VM, åpner restaurant på Britannia når hotellet åpner etter ombygging i 2019.

«Høyt internasjonalt nivå»

Ambisjonene er selvsagt ikke snaue, målsettingen er at ærverdige Speilsalen skal bli en topprestaurant i Norge og samtidig oppnå internasjonal anerkjennelse.

- Jeg tar med meg uvurderlig erfaring fra Bocuse d`Or og konkurransemiljøet jeg har vært en del av de siste årene, og bruker dette som inspirasjon til å få til noe helt unikt i Speilsalen. Jeg ser veldig frem til å få direkte tilbakemelding fra nye gjester hver kveld på maten og menyen min, og til å skape mitt eget matunivers i de historiske rammene i Speilsalen, sier Davidsen i en pressemelding.

Speilsalen har vært et ettetraktet selskapslokale siden hotellåpningen i 1870, og har huset både middager, selskaper og dans.

Hospiterer hos topprestauranter

Christopher Davidsen er fra Rogaland, men bor i Trondheim med familien. Han har jobbet som konsernkjøkkensjef for restaurantene Søstrene Karlsen, Caya, Kalas & Canasta og Almas.

Davidsen starter i jobben 1. mai 2018, og i tiden fram mot åpning vil han hente inspirasjon og utvikle konseptet Speilsalen. Han skal blant annet hospitere hos flere anerkjente topprestauranter i utlandet.

SE VIDEO: Bli med inn i Britannia

- Et trøndersk mattempel

Det er blitt knyttet spenning til hvem som skulle stå ansvarlig for restaurantene på nye Britannia, blant annet uttrykte trondheimskokk Sven Erik Renaa i et intervju med Adresseavisen nylig stor interesse for hva som ville skje med hotellet på matfronten.

Når Britannia åpner dørene etter ombyggingen i 2019, vil hotellet huse hele seks ulike restaurantkonsept. Disse vil variere mellom det uformelle og det de håper skal bli kokkekunst på toppnivå i Speilsalen.

- Vi har funnet en stjernekokk med store ambisjoner, en kokk som har bevist at han kan lage mat i verdensklasse og som også har en lokal forankring til Trondheim og kunnskap om de fantastiske råvarene vi har i regionen, sier administrerende direktør for Britannia, Mikael Forselius, i pressemeldingen, og legger til at han er overbevist om at Speilsalen vil bli «et trøndersk mattempel».