Baron Cohen tok imot pris under BAFTA-prisutdelingen i Los Angeles lørdag – og gjennomførte en heller makaber spøk. Det startet med at Salma Hayek entret scenen sammen med en eldre kvinne, presentert som Grace Collington, «den eldste nålevende skuespilleren som har arbeidet med Charlie Chaplin i en stumfilm».

Innøvd sketsj

Da Cohen kom opp på scenen, kom han til – i det som skulle vise seg å være en innøvd sketsj – å falle over ende og dermed dytte kvinnen i rullestol av scenen. Kvinnen ble liggende livløs nede blant publikum, mens Cohen sa: – Grace Collington er den eldste ... jeg beklager ... hun var den eldste ... uansett: Jeg dedikerer denne prisen til henne.

Ikke død alikevel

Den angivelig ihjelslåtte kvinnen ble båret ut av salen, mens Cohen la til: – Det er så klart en tragedie, men på den lyse siden: For en fantastisk måte å gå hen på. Hun vil nok rekke Oscars minne-seksjon. Uansett, denne kvelden handler ikke om henne, men om meg.

Det skal ifølge People ha tatt tid før enkelte i salen forsto at det hele bare var tull, og BAFTA-verten Rob Brydon måtte forsikre alle i salen om at alt sto bra til med damen.

Til stede var blant andre Idris Elba, Benedict Cumberbatch, Sir Ben Kingsley, regissør Kathryn Bigelow og George Clooney.

foto
Sacha Baron Cohen klarte å lage bruduljer under en prisutdeling i Beverly Hills i helgen. Foto: SCANPIX