Bandet er håndplukket av hovedattraksjonen selv, gjennom en demokonkurranse der Bigbang har valgt ut 15 artister som skal varme opp for dem i løpet av norgesturneen.

- Vi ble klar over konkurransen ganske seint, og sendte inn tre låter i januar, sier Lars Erik B. Melhus, som spiller tangenter og gitar i Douglas Firs. Han forteller at bandet fikk beskjeden om at de skulle spille forrige fredag, og det ble en utfordring å holde fokus på konserten i Selbu senere samme kveld.

Bandet blir bare med på søndagens Bigbang-konsert. De hadde allerede blitt hentet inn som oppvarming for Your Headlights Are On på Blæst lørdag kveld.

- Vi er forberedt på at folk vil rope på Bigbang, men håper vi slipper buing, ler Melhus.

Alternativ countryrock

Douglas Firs, som er oppkalt etter et treslag som blant annet omtales i den klassiske tv-serien «Twin Peaks», kommer med ferske låter i bagasjen. Før jul spilte de inn fem låter i Larsville Studio i Stugudal. Bandet har eksistert i halvannet år, og på den tiden har de rukket å spille flere konserter i Trondheim samt på Tydalsfestivalen i fjor sommer. Fire av medlemmene har bakgrunn i bandet Stöymaker, men høsten 2009 fikk de med seg vokalist Kim Olve Breistrand fra Selbu.

Hør Douglas Firs på NRK Urørt

- Vi er ikke så glad i sjangerbegrep, så vi bruker heller å si hvem vi liker å høre på, sier Melhus, og ramser opp Ryan Adams, Neil Young, Iron & Wine og nettopp Bigbang før han kan gå med på å beskrive bandet som alternativ countryrock.

Kan vinne plateinnspilling

Det trenger ikke å stoppe med de to konsertene for Douglas Firs. Den blant de 15 regionale vinnere Bigbang liker aller best, vil få tilbud om gratis innspilling av plate i Øystein Grenis Grand Sport Studios i Oslo. Forrige gang ble Kråkesølv vinnere til slutt, og innspillingen resulterte i det kritiskerroste albumet «Bomtur til jorda», som ble sluppet sist høst.

- Det er en ekstra motivasjonsfaktor, men bare det å bli plukka ut til spillejobben er mer enn nok for oss. Vi våger ikke å håpe på noe mer, understreker Melhus.

Bandet har planer om å gi ut Larsville-låtene som en EP, men har bestemt seg for å vente litt før de går runden til plate- og distribusjonsselskaper.

- Vi er midt inne i en runde med konserter, og nå har vi jo fått noe å slå i bordet med. Forhåpentligvis har det vært lurt å vente litt.

Større oppgaver: Douglas Firs har spilt i Samfundet før, men her i aksjon på den adskillig mindre scenen på Edgar. Foto: Fotogjengen.samfundet.no