Album Niki & The Dove: INSTINCT

Den svenske Duoen Niki & The Dove har blitt sammenlignet med landskvinner som Lykke Li og Fever Ray – det sistnevnte sikkert mest på grunn av produksjonen, som også er utpreget elektronisk, og innimellom litt «mystisk». Kate Bush lurer også i skyggene, men mer nærliggende er det å trekke linjer til kvinner som Whitney, Madonna, og ikke minst en mindre affektert Cindy Lauper (a la «Time After Time»).

Hva nå disse har til felles? Jo, vokal- og melodimessig minnes vi om den inderlige, storslåtte og ubeskjemmede poppens storhetstid. Produksjonen har både synther og trommespor glasert med 80-90-tallssnadder, samtidig surfer lyden også på chill-bølgen vi har opplevd de siste tre-fire årene.

Det hele er vakkert, sensuelt, ærlig, pompøst – i positiv forstand – og har en nydelig, bittersøt tekstur. Og om låtene gjerne er melankolske, så er de også egnet til bevegelse – euforien kommer i bølger, og her får man enten bli med på turen eller svømme mot fast grunn. Jeg anbefaler det første: Dette er ikke subtilt – men akk så besnærende!

Høydepunkt: «The Drummer»

Besnærende: Vakkert, sensuelt, ærlig og pompøst - i positiv forstand - fra den svenske duoen Niki & the, ifølge vår anmelder.