Det ble klart nå klokka 12 - da de nominerte til Brageprisen ble offentliggjort på Litteraturhuset i Oslo.

Brageprisen er landets kanskje aller viktigste litteraturpris - se oversikt over de nominerte her.

Hoels bok «Åge – Historien om Norges største rocker» er nominert i Åpen klasse/biografier, sammen med Carl Emil Vogt for «Fridtjof Nansen Mannen og verden», Arnhild Skre for «Hulda Garborg Nasjonal strateg» og Anne Wichstrøm for «Asta Nørregaard En livshistorie».

Adressa-journalisten ser på nominasjonen som noe mer enn bare en anerkjennelse av egen innsats.

- Det ble nevnt at min bok er den mest populærkulturelle boka av de nominerte, og en slik nominasjon ser jeg på som en anerkjennelse også av populærkulturen, uttalte Hoel etter overrekkelsen.

Skapte overskrifter

Da boka kom ut skapte den store overskrifter i tabloidpressen på grunn av personlige forhold rundt Åge Aleksandersen som blir behandliet i boka.

Til Adresseavisen sa Hoel at han hadde fått godt med armrom fra Åge underveis i skrivingen.

- Boka er min tolkning av personen Åge, men jeg tror ikke det er blitt så riv ruskende gæli. Folk er veldig opptatt av Åge, det viser ikke minst det rushet som har vært rundt denne boka. Litt av motivasjonen min har vært å finne ut hva det er med Åge som fascinerer folk, sa Hoel i ett av i alt 13 intervjuer mandag i forrige uke.

Les også: Trøndersjåvinistisk eller medrivende

Les også: Forsont med min voldelige far

De nominerte:

De nominerte i klassen skjønnlitteratur er Tomas Espedal for «Imot naturen», Mette Karlsvik for «Bli Björk», Ingvild H. Rishøi for «Historien om fru Berg» og Gunstein Bakke for «Maud og Aud Ein roman om trafikk».

De nominerte i klassen barne og ungdomsbøker er: Sverre Knudsen for «Aarons maskin», Inga Sætre for «Fallteknikk», Ersland/Kramer for «Gjøken» og Relling Berg for «Utfor».

De nominerte i klassen saksprosa er: Roy Andersen for «Redningsmenn og lykkejegere Norske pionerer i Alaska», Erika Fatland

for «Englebyen - Historier fra Beslan», Simen Ekern for «Roma - Nye fascister, røde terrorister og drømmen om det søte liv» og Agnes Ravatn for «Folkelesnad»

Bakke og Karlsvik nominert

I tillegg til Hoel er landsdelen godt representert i Brage-nominasjonene som akkurat nå klokka 12 ble offentliggjort på Litteraturhuset i Oslo. To av de nominnerte i klassen skjønnlitteraur har tilknytning til Midt-Norge: Gunstein Bakke som i flere år bodd i forfatterboligen Adrianstua i Trondheim er nominert med boka «Maud og Aud. Ein roman om trafikk», mens Mette Karlsvik fra Frei på Nordmøre er nomonert med boka «Bli Björk»..

Brage-nominert: Ole Jacob Hoel (t.h.) er nominert i Åpen klasse for biografier for boka «Åge ¿ Historien om Norges største rocker». Foto: GORM K GAARE