Tirsdag kveld var det 735 billetter igjen. Nils Heldal er overbevist om at de siste billettene blir revet bort i løpet av uka.

- Fredag åpner billettboden i Nordre. Salget kommer til å øke farten opp mot festivalen, så har du lyst på Pstereo må du få din lille stomp i gir, sier han.

Rekordsalg gir forutsigbarhet

Festivalen har aldri opplevd bedre forhåndssalg enn i år.

- Jeg tror det kommer av at opplevelsen har satt seg, og at folk er fornøyde med programmet. Da sikrer deg seg billetter tidligere.

Hvis billettene blir utsolgt fem-seks dager før festivalen, vil det bli utsolgt enda tidligere til neste år, tror han.

- Det gir oss en større forutsigbarhet når det gjelder cash flow, og vi kan booke enda større og bedre artister fremover.

Egen Pstereo-pub

I morgen torsdag åpner Pstereo sin egen lille pub på Bakklandet, i de gamle Håkki-lokalene, med plass til 17 gjester.

- Der kommer vi til å stå og snakke om Pstereo og servere drikke. Vi skal også ha lamineringsparty der publikum kan få laminert programmene sine. Det har jeg selv gjort i alle år.

Fikk miljøros

I juli fikk Pstereo ros av miljøbloggerne Grønne Jenter som ga festivalen fem av seks «grønne stjerner» for sitt miljøfokus.

Festivalsjefen tror publikum vil sette pris på at 90 prosent av maten på Pstereo er økologisk. Han lover også mer variert mat enn før, mer sjømat og en ny pølse- og burgerstand mellom scenene.

Pstereo arrangeres 15. og 16. august på Marinen i Trondheim. Franz Ferdinand, Biffy Clyro, Highasakite, London Grammar, Tungtvann og Warpaint er noen av toppene under årets festival.