Sko og tilbehør skal være i fokus i år.

Det er ikke snakk om en diskret skomote nå, men heller noe som gjør at du skiller deg ut, at du blir lagt merke til.

- Skolettene er litt spissere i år, og mange finnes i høye hæler tilpasset selskapelige anledninger. Og de har gjerne bling og annen pynt for å fremme selskapsuttrykket forteller stylist Maria Schistad.

Høyt over og under

- Støvlettene kan gjerne være i semsket skinn, og gå til rett og over kneet, eller rett under, og skal de kuttes rett av. Dersom du velger støvletter som går rett over kneet kan de gjerne være flate. Støvletter som slutter rett under kneet bør helst ha litt høyde på hælene, supplerer Margareta Rose Molnes som også er stylist.

Det er mye snøring å se, og noen åpninger her og der slik at strømpene synes, også på skolettene. Sålen på støvlettene kan gjerne være kraftig, nærmest med traktorspor, noe som gir et røft og androgynt uttrykk til et pent, feminint antrekk.

- Det kan godt vises at sålen er opptagget på siden, at du har støvletter med en såle som gir godt grep. Vi bor jo et sted der vi må kle på oss en varm kåpe over finklærne, og da er det jo bare veske og sko som synes. Derfor er det ekstra viktig her til lands å slå til med fine støvletter eller skoletter. Du skal ikke være redd for å bli litt mer synlig denne sesongen, sier Molnes.

Skyhøyt og kraftig

Merethe Gulliksen hos Bello trekker frem høye, kraftige støvletter og skoletter som det aller siste på skomotefronten.

- Enkelte støvletter går langt opp på lårene, og da er det viktig at det er strechkvalitet i skinnet. Enten er det skyhøy, kraftig hæl, eller helt flate støvletter nå. Skolettene er mer feminine, smekre og lekre. Og mange velger nok en slik variant på julebordet i år.

Klassik: Fra Bello. Foto: Annemona