Eidsvold skal til høsten spille i forestillingen Byggmester Solness på Trøndelag Teater.

- Eindride er en utrolig nyansert og flott skuespiller som vil fylle spelformatet og rollen på en utmerket måte. Dette blir spennende å se, sier Turid Hofstad, direktør ved Stiklestad Nasjonale Kultursenter.

Les også: Helgenkongen red på ei merr som var så oval at hestemagen dasset i gresset mens han gynget inn i Spelet på Stiklestad

Allsidig skuespiller

Eidsvold har siden 1990 vært ansatt ved Nationaltheatret, og er kjent fra flere TV-serier og filmer, blant annet har han hatt roller i Hotel Cæsar og filmer som Vegas fra 2009 og Maskeblomstfamilien fra 2010.

Les også: Tømta vil ha mer blod, råskap og hedendom i Stiklestad-spelet

Eidsvold er utdannet ved Statens Teaterhøgskole og har gjort alt fra tittelrollen i Peer Gynt til en rekke Ibsen-karakterer. Her er noen av rollene han har spilt: Osvald i Gjengangere, tittelrollen i Erasmus Montanus, flere roller i Sult, Bernhard i Et deilig sted, tittelrollen i Tartuffe, Ejlert Løvborg i Hedda Gabler, Gregers Werle i Vildanden, Geissler i Markens grøde, Gottfried i Himmelweg, Johannes Rosmer i Rosmersholm, Trigorin i Måken, Fatzer i Fatzer, tittelrollen i Peer Gynt, Peter Werle i Vildanden, En folkefiende – Enemy of the Duck og Touchstone i Som dere vil.

foto
Eindride Eidsvold (t.h) og Mari Hauge Einbu spiller h.h.v. Halvard Solness og Frk. Hilde Wangel i Ibsens «Byggmester Solness» som settes opp på Gamle Scene neste høst. Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen