Etter at Trond Åm (40) de to siste årene har vært prosjektleder for Litteraturhuset, ansatte styret ham fredag i en fast stilling som daglig leder. Han begynner i stillingen 1. januar.

Åm er på mange måter Litteraturhusets far. Etter mange år med diskusjoner, kom Litteraturhuset under Åms prosjektledelse i gang med en rekke arrangementer omkring i Trondheim. 16. oktober i år ble Litteraturhuset endelig fast etablert, med kontorer i den gamle brannstasjonen øverst i Søndre gate, og med hyppige arrangementer på kafeen Sellanraa Bok & Bar, i Trondheim folkebiblioteks lokaler og andre steder.

Litteraturhuset har stadig arrangementer. Fredag kveld er Bob Dylan tema.

Venstrepolitiker og bibliotekmann

Trond Åm har hovedfag og doktorgradsstudier i idéhistorie og filosofi. Han har tidligere blant annet arbeidet ved universitetsbiblioteket og hatt en rekke tillitsverv i Venstre.

- Jeg er glad for å kunne fortsette arbeidet med å utvikle Litteraturhuset i Trondheim som allerede har stor aktivitet og som har fått mange gode tilbakemeldinger fra publikum, sier Åm i en pressemelding.

Han er svært aktiv i byutviklingsdebatten og en markant motstander mot storhall på Nidarø.

Mer synlig utenfor byen

Litteraturhusets oppgave er å synliggjøre litteraturen, bidra til kunnskapsformidling og være en pådriver i den løpende samfunnsdebatten. Som fast daglig leder vil Åm videreutvikle programtilbudet og gjøre det enda mer tilgjengelig også utenfor Trondheim.

- Vi vil ta initiativ til nye prosjekter som kan vise verdien av litteratur på nye måter, sier Trond Åm. Styreleder Cathrine Stadsvik sier i pressemeldingen at Trond Åm var den beste av flere gode søkere.