Meat Loaf:HELL IN A HANDBASKET

Han skal ha det, på sitt 12. studioalbumflytter han grensene for hva et Meat Loaf-album kan være. Likevel, verken felereller en overraskende gjesteopptreden fra rapperen Chuck D i Public Enemy, kan forhindreat "Hell in a Hand Basket" er umiskjennelig meatloafsk, på godt og vondt. Svulstig,patosfylt og med et kronisk fravær av glimt i øyet. Men også inderlig,konsistent og trofast til sjangeren han selv er blant de viktigste skaperne av.

MeatLoaf har kalt albumet sitt mest personlige. Det er vanskelig å kjøpe når vi vetat han verken har skrevet tekst eller musikk til noen av låtene. Det børuansett blinke en varsellampe når man som sanger eller tekstforfatter, er iferd med å lire av seg klisjeer av typen "When I was young my daddy said tome", i et forsøk på å være personlig.

Denbeste låta på plata er coverversjonen av The Mamas & the Papas’ "CaliforniaDreamin’". Ved første øyekast virker den unødvendig. Men ordene om en mann somønsker seg til solfylte California ligger overraskende godt, også symbolsk, imunnen til den snart 65 år gamle hardrockeren som ikke er i nærheten av å væreder han var på høyden av sin karriere.

Meat Loaf får ingen nye tilhengere med sin nye plate, mener vår anmelder. Foto: ARND WIEGMANN