Mellom klokka 14.00 og 22.00 onsdag ettermiddag og kveld vil våre seere få en maratonsending med byvandring i Trondheim. Åtte timers byvandring, med debattinnslag underveis, vil da bli sendt live her på adressa.no.

Bratberg har ledet byvandringer i Trondheim siden 1997, men dette er første gang han har et kameracrew i ryggen.

– Det blir bare moro. Nå får vi jo et enda større publikum, sier han.

Bratberg mener interessen for lokalhistorie er stor i Trondheim.

– Ja, den er enorm. Patriotismen er stor og det er tydelig at folk er glade i byen sin.

Saftige og tragiske historier

Programleder Mari Svenning skal lose seerne gjennom tre ulike vandringer som er en del av programmet til Olavsfestdagene: «St. Olav og andre hellige - en vandring blant byens hellige beskyttere», «Hvorfor er Bredegate smal? En vandring i byens middelaldergater» og pubrunden «Vi drikker på vigslet grunn». I tillegg kan våre lesere selv stemme frem en av Bratbergs løyper som skal gå fra klokken 16.00, denne er gratis for alle som vil delta.

Stem frem din ønskevandring her. (Avstemningen er nå avsluttet)

I tillegg til Bratberg, er det kunsthistorikerne Merethe Skjelfjord Kristiansen og Daniel Johansen som står for hver sin vandring.

– Publikum skal få litt av alt, både saftige og tragiske historier. Vi skal ikke kjede noen med oppramsing av årstall, nei, forteller Bratberg. På spørsmål om han kan tipse om noen høydepunkt underveis i den åtte timers lange økten, trekker han frem samtalen om Torvets utvikling og historiene som skal avsløres mens tappekranene går varme på pub-til-pub-vandringen.

Utfordrende med dopauser

Bratberg har tro på at mange vil få med seg livesendingen hjemmefra.

– Dette prosjektet er jo viktig for folkeopplysningen. Det er det sentrale elementet i enhver byvandring, mener han.

– Det er helt nytt for meg å skulle være live på TV i åtte timer. Heldigvis har jeg med meg et levende leksikon, sier programleder Svenning og smiler mot Terje. De to har funnet tonen etter tidligere å ha jobbet sammen på 17. mai, da kommenterte de barnetoget minutt for minutt.

Begge er enige om at filming så vel som vandring skal gå bra, men noen utfordringer har de ikke funnet svar på riktig ennå.

– Hva gjør jeg hvis jeg skal på do? Jeg får kutte ned på vann og kaffe, sier Svenning.