Magnhild Vik gikk seirende ut av årets «Farmen». Det er ørlendingen Finn Olav glad for.

- Takk og pris for at det var Magnhild som seiret. Det sier jeg på bakgrunn av at det var hun som bidro mest på gården. Hun var min største utfordrer og konkurrent. Dessuten er jeg stolt av at vi begge er representanter for Senterpartiet og jeg er stolt av at det var en Sp-politiker som tok hjem seieren. Det viser hva det bor i oss, sier Odde, som for øvrig var i samtale med Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum på Stortinget i går sammen med Vik.

Finn Olavs favoritt røk ut

Men det var egentlig Charlotte Thøgersen (25) han unnet Farmen-seieren mest.

- Hun er den som har hatt størst fremgang på gården. Hun kom inn uten gårdserfaring og hadde en bratt læringskurve, sier Odde.

Likevel røk Thøgersen ut i semifinalen. Dermed skulle de to finalistene, Magnhild Vik (42) og Olav Harald Ulstein (51), svare på hvorfor de burde få en finalekniv.

De tidligere deltagerne var igjen samlet på gården for å gi sin stemme til den de mener er den verdige vinneren av Farmen.

Ulstein og Odde har hatt en anstrengt forhold gjennom «Farmen»-oppholdet. Under Ulsteins tale kom han med en unnskyldning til Finn Olav.

Stemte på Magnhild

Odde forteller til adressa.no at han ikke ville gi Olav Harald stemmen, til tross for beklagelsen, ettersom han følte at han ga Olav Harald mulighet til å beklage tidligere på dagen. Dermed gikk hans stemme til Magnhild.

Men det var Ulstein som sanket inn flest stemmer.

- Jeg kan ikke skjønne hvorfor de ga ham deres stemmer, sier Odde.

Dermed fikk Ulstein en finalekniv, som ga ham en fordel i finalen mot Vik.

I finalen ble det avgjort med en kunnskapskonkurranse.

Selv om Ulstein hadde et forsprang, var det Vik som gikk seirende ut av «Farmen».

Charlotte Thøgersen røk ut i semifinalen av Farmen. Foto: tv2