Gode anmeldelser og fulle hus var ikke nok. Namsos kommunessatsing på forestillingene «Mellom drøm og virkelighet» i 2011 og«Kongen av luftslott» i 2012 endte med et underskudd på to millionerkroner, skriver Namdalsavisa.

– Begge prosjektene har vært en suksess med tanke på innholdog mottakelsen fra publikum. Men økonomisk har det nærmest vært en katastrofe,sier rådmann Hege Sørlie til avisa.

Større utgifter enn planlagt

Forestillingene omsatte totalt for 6,5 millioner kroner, meni følge Sørlie har utgiftsbudsjettet sprukket på nær sagt alle poster. Alt framusikk til snekkerarbeid på scenen.

–Kulturarbeidere tar seg bedre betalt enn det vi har værtvant med, sier Sørlie, som hevder at underskuddet ikke vil få noen konsekvenserfor de ansvarlige.

–Nei, det har ikke foregått noe snusk – det er reellekostnader det er snakk om. Og ingen av kostnadene er knyttet til ansatte ikommunen, men til innleid hjelp, sier hun til NA.

Kostbar lærdom

Kultursjef Terje Adde i Namsos kommune mener dette er blittkostbar lærdom, og tror neppe kommunen setter opp noe lignende igjen.

– Det må i så fall til en helt annen finansieringsmodell derstørre del er sikret på forhånd, og der en ikke er totalt avhengig av antallspillekvelder og betalende publikummere, sier Adde.